Gerard Butler zachraňuje prezidenta, Clint Eastwood se vrací a Christian Bale se vykrmil do známého politika! Co vás čeká v kině?

Gerard Butler jako kapitán jaderné ponorky, Clint Eastwood v roli nejstaršího pašeráka na světě, a Christian Bale jako americký viceprezident Dick Cheney. To vše v náloži nových trailerů na filmy, které již brzy spatří světlo světa.

Gerard Butler jako kapitán jaderné ponorky, Clint Eastwood v roli nejstaršího pašeráka na světě, a Christian Bale jako americký viceprezident Dick Cheney.

Amíci zachraňují ruského prezidenta?

Zachraňoval amerického prezidenta při útoku na Bílý dům, zachraňoval ho při teroristickém útoku v Londýně, a teď zachrání prozměnu ruského prezidenta. A tentokrát to provede z ponorky. Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marchem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet.

Film Hunter Killer jde do našich kin pod poněkud nešťastným překladem českého distributora Útok z hlubin (pamatujete geneticky upravené žraloky?). Studená válka a zastrašování mocností jaderným arzenálem neskončilo, zničehonic ale pošle ruská ponorka svého amerického oponenta ke dnu. K tomu zmizí sám ruský prezident a velení armády se ujme nebezpečný generál, který má vlastní zájmy. Válka je na spadnutí, a tak je povolán právě Butler, aby proplul do týla nepřítele a prezidenta zachránil. Ve filmu hrají i známí herci Gary Oldman nebo Michael Nyqvist. Česká premiéra je stanovená na 22. listopadu 2018. Ruská distribuce zatím uvedení do kin neohlásila.

https://www.youtube.com/watch?v=aS30yX5vbYQ

Drsný Harry je zpátky!

Věděli jsme, že to není naposled. Clint Eastwood to myslel vážně, když prohlásil, že je slavné Gran Torino jeho poslední herecký počin. Pak sice zahrál ještě v nepříliš úspěšném filmu Zpátky ve hře, který zapadl. Samozřejmě mezitím pilně točil na postu režiséra, například životopisné drama J. Edgar s Leonardem DiCapriem v hlavní roli, nebo patriotský snímek Americký sniper.

Teď se ale vrací ve filmu Pašerák (The Mule), který opět točil, a zároveň zahrál hlavní roli. Veterán 2. světové války Earl Stone se špatným hospodařením dostává do finančních problémů, a aby se vyhrabal, začne přepravovat drogy jako pašerák. Dělá dealera přímo mexickému kartelu Sinaloa, a nakonec je zadržen s kokainem v hodnotě tří milionů dolarů. Do cesty se mu postaví agent DEA Colin Bates, kterého zahrál Bradley Cooper, který už s Eastwoodem spolupracoval ve filmu Americký sniper. Námět není vymyšlený – je inspirovaný skutečným příběhem Leonarda Sharpa. Ten byl zadržen v roce 2011 jako nejstarší drogový kurýr na světě. Pašerák vstoupí do našich kin 3. ledna 2019.

Christian Bale ví, co je dieta… a naopak!

Mistr přeměny těla znovu překvapil. Opravdu není nikdo, kdo by dokázal pro roli změnit fyzickou podobu tak razantním způsobem, jako Christian Bale. Ve filmu Mechanik vážil pouhých 55 kg a sáhl si na bulimii, když jedl pouze kus ryby nebo jedno jablko denně. Jako Temný rytíř zase dokázal, že mu není cizí ani svalnatá postava, a ve snímku vážil kolem 86 kg. Pokud se podíváte na nový trailer, neuvěříte, jak se tentokrát vykrmil.

To všechno pro film Vice, kde se objeví jako Dick Cheney, viceprezident ve vládě George W. Bushe, kterého Cheney dělal v letech 2001 až 2009. Tento muž byl ale také šéfem Bílého domu za působení prezidenta Geralta Forda, a ministr obrany za Georgie H. W. Bushe v letech 1989-1993. Dick Cheney byl mimo jiné v roli jednoho z hlavních strůjců americké invaze do Iráku v roce 2003. Jak už to tak u těchto druhů filmů bývá, jedná se o životopisné drama, které se odvíjí v duchu odlehčené komedie, jako tomu bylo u filmů Vlk z Wall Street nebo Barry Seal: Nebeský gauner. Manželku Dicka Cheneyho si zahrála Amy Adams, a ve filmu se dále objeví Steve Carell nebo Sam Rockwell. Česká distribuce zatím nestanovila termín uvedení do kin, tak doufejme, že dostane rozum. Ukázka vypadá velice příjemně a lákavě. V USA vstoupí Vice do kin 25. prosince 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Christian Bale: mistr shazování a nabírání váhy. Teď tloustne pro novou roli

Filmaři nám lhali! Tyhle věci lidé rozhodně nedokážou!