Famózní Petr Čech!

Petr Čech je po dlouhých letech v Chelsea gólmanem číslo 2. To ale neplatilo ve 25. Kole Premier League. Co se stalo? Čech se postavil do branky proti Evertonu!

Petr Čech

Čech je v londýnské Chelsea hrající legendou.  Vždyť je součástí klubu již od roku 2004. Za jiný tým na ostrovech nikdy nenastoupil. S Chelsea vyhrál prakticky vše, co vyhrát lze: 3 x ligový titul (2005,2006 a 2010), 4x FA Cup (2007,2009,2010 a 2012), 2x ligový pohár (2005 a 2007), 2x Community Shield (2005 a 2009), 1x Ligu mistrů (2012) a 1x Evropskou ligu UEFA (2013).  Přesto nemá v současnosti na růžích ustláno. Od začátku probíhající sezony dostává totiž přednost jeho mladší kolega Thibaut Courtois. To ovšem neplatilo ve středčním 25. kole Premier League.

Everton a zápas

Trenér Chelsea José Mourinho pro zápas s Evertonem nominoval do branky Petra Čecha. Soupeř ze středu tabulky měl být pro Chelsea víceméně snadným soustem. Ovšem opak byl pravdou. Byť měla Chelsea většinu zápasu podstatně více ze hry, Everton jí několikrát zle zatopil. Poprvé už v 8. minutě, kdy Čech zlikvidoval velkou bankovou příležitost belgického útočníka Romela Lukaka. A byl to právě Lukaku, komu se po středečním zápase muselo o Petru Čechovi zdát. Chelsea totiž dlouho nedokázala vyzrát na výborného Tima Howarda v brance Evertonu. A k tomu se v 68. minutě před Čechem objevil zcela sám opět mladý Belgičan. Čech ovšem zákrokem z kategorie extratřída udržel čisté konto. A zřejmě i tento moment nakopl jeho spoluhráče k závěrečnému tlaku. Když byl v 88. minutě vyloučen hostující Barry, Chelsea už mnoho času ke vstřelení branky nezbývalo. A přece se povedlo, když se o minutu později na hranici vápna opřel do míče Willian a skákavou střelou nedal Howardovi šanci.

Do konce utkání už se na skóre nic neměnilo a tak Willian svým gólem korunoval excelentní výkon Petra Čecha tříbodovou korunkou. Myslíte, že je tento zápas znamení pro José Mourinha, aby dal Čechovi více příležitostí než doposud?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč milujeme fotbal víc než ženský?

Real Madrid šokuje!