Ezoterické bizáry aneb Panoptikum televizního věštění

Nemůžete v noci spát? Ideální čas na trochu mystiky. Podívejme se na „věštce“, kteří moc dobře vědí, že pravda je tam venku.

Programoví ředitelé dlouho museli řešit oříšek, čím vyplnit televizní vysílání v nočních a brzkých ranních hodinách. V tenhle čas je totiž u televize pouze sebranka výpitků a podivínů, které je potřeba zabavit. Pořady s věštci se nakonec osvědčily jako fantastický formát – je to levné, částečně se to i zaplatí a přehlídka ezoterických existencí rozseje slávu pořadu i mezi youtube komunitu. Právě na poslední zmíněný prvek se podíváme blíže a slovy naší první hvězdy, bude to opravdu velký špatný.

Jolanda: „Jsem cikánka, zaplať pánbůh!“

Kým jiným bychom mohli začít náš stručný výčet než samotnou žijící legendou televizní ezoteriky? Jolanda, hrdá cikánka pyšnící se neschopností syntaxe, má na svém kontě nezaměnitelná vystoupení v pořadu Ezo.tv a její fanoušci připravili i několik skutečně pikantních remixů nejlepších hlášek. Nejeden originální a hluboký novotvar této etnicky vyhraněné cikánky s bílými rodiči již mezi internetovou komunitou stačil zlidovět. Výběr toho nejlepšího si můžete na vlastní nebezpečí prohlédnout v masivním, čtvrthodinovém sestřihu napěchovaném kvalitní zábavou a nesouvislými myšlenkovými proudy, který dokáže prozářit libovolný den mnohem víc než jakákoli poctivá předpověď budoucnosti:

https://www.youtube.com/watch?v=eWNXRRYTeo0

Vlastík Plamínek: „Ššš… štěně!“

Obsahově minimalistický, formálně nepřehlédnutelný smíšek Vlastík Plamínek je další z hvězd věšteckých pořadů. Kakofonické trýznění perkusních nástrojů před několika lety dobývalo nejeden internet a Vlastík se dokonce probubnoval až do Show Jana Krause. Vysoká úroveň bizarnosti a tématika populárních zvířátek (zebra, chobotnice a především slavné štěně) vedla k Vlastíkově vysoké popularitě a my si rádi připomeneme jeho majstrštyk:

Stanley Bradley: „Nemáte dost energie v tlustym střevě…“

Samozřejmě, budovat si ezoterickou image se standardním občankovitým jménem Stanislav Brázda by nebylo ono. Jeho nekompromisní alter ego Stanley Bradley však doplatilo na břitký styl vyhazovem z TV Barrandov, a to již před dlouhými pěti lety. Proč? Odpověď najdete ve videu aneb na blbou otázku

https://www.youtube.com/watch?v=h8-OlE-mv4Y

Jana Demeterová: „Někteří lidé jsou zamigrovaní.“

Služebně nejmladší exemplář v našem výběru a stále aktivní persóna pomáhající mrzutým tazatelům s jejich problémy si vydobyla renomé nekompromisní vyfakovávačky, která si s volajícími vtipálky servítky rozhodně nebere. I když sítem občas propadne nějaký skutečný nešťastník, za tu trochu nenávisti v éteru to stojí. Více o zhmotnění ezo-ega a učebnicové péči o zákazníky zde:

Nevyčerpatelná studnice?

Během poslední půldekády se s boomem těchto pořadů vyrojili i další přeborníci v laskání pošramocených duší, a jelikož chybějící soudnost a vkus jsou nezbytnými podmínkami pro moderování tohoto typu pořadu, mohl by být náš výčet ještě mnohem delší. Ale v nejlepším se má přestat, takže dáme prostor i vám. Znáte další tragiky, které jsme v našem all-star výběru opomenuli? Tak nepřepínejte kanela a podělte se s námi v diskuzi.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bizarní osudy historie

5 bizarních smrtí