Důvody, proč se k ní po sexu tulit. Tyhle výhody získáte okamžitě

Co děláte po sexu? Zakouříte si, navštívíte koupelnu, jdete s pískem, nebo se sháníte po něčem k snědku? Víceméně jsou tyhle činnosti tak nějak v pořádku, ale jestli chcete, aby vám to doma klapalo, trochu své postkoitální zvyky upravte. Díky tomuhle rituálu bude povolnější!

Co děláte po sexu?

Je úplně jedno, jestli po sexu usínáte, nebo máte chuť na silné kafe s kýblem vody. Pokud se v prvních vteřinách k milence nepřitulíte, ztrácíte cenné body i budoucí výhody. Podle výzkumů jsou totiž páry, které jsou na sobě nalepené jako vosa na bonbonu, mnohem šťastnější. Jak se na něco takového přišlo?

Prvotně je nutné říct, že výsledky studie, kterou publikoval odborný časopis Archives of Sexual Behavior, jsou vyloženě návodné. 138 zadaných mužů a 197 žen se svěřilo se svými intimními zážitky. Vědci se jich ptali, jak dlouho se po sexu tulí, kolik času stráví předehrou, jak je to s náklonností, které se jim (ne)dostává, a jak jsou všichni v současné době spokojení se svými sexuálními vztahy.

Ukaž mi lásku a dostaneš teplou večeři

Ukázalo se, že čím více času lidé stráví v posexové blízkosti, tím jsou ve vztahu šťastnější. A pozor, tulení od svých milenců vyžadují hlavně ženy, které si podle všeho potrpí hlavně na pozici lžiček, kdy partneři leží na boku v řadě za sebou. Tato poloha a zároveň touha po „dojezdu“ je v nich přitom od přírody zakořeněná.

Prohloubení společné vazby

Celé to funguje tak, že hladina oxytocinu je po sexu stále vysoká, čehož ti chytřejší využívají ve svůj prospěch. Tak zvaný hormon lásky totiž může za to, že se cítíme dobře, milovaní a opečovávaní. Když se k ní tedy přitulíte, prodloužíte hezké okamžiky, ona se navíc cítí v bezpečí a jedinečná. Je zkrátka obecně citově povolnější a vláčnější, což jí samotné dělá dobře. Důkaz o takové ženské přilnavosti a potřebě přitom poskytuje i jiná vědecká práce.

Ve druhé studii, kterou taktéž publikoval časopis Archives of Sexual Behavior, výzkumníci sledovali 101 párů po dobu tří měsíců. Polovina z nich se každý den musela v posteli aspoň pár minut denně tulit, mazlení po sexu bylo povinností.

Ideální vzdálenost

Když po skončení experimentu dvojice vyplňovaly dotazníky, ty páry, které se skutečně mazlily, hlásily větší úroveň spokojenosti ve vztahu i v sexu. Tentokrát však výsledky nebyly závislé na pohlaví, což znamená, že zabalení se do sebe je evidentně prospěšná nejen primárně pro ženy, ale i muže. Chcete-li si tedy zajistit, aby o vás partnerka nebo milenka mluvila jen v dobrém, a v partnerství byl klid, po sexu přes ni přehoďte ruce a přitáhněte si ji k tělu.

Oblbovací rituál v praxi

Pozice lžiček samozřejmě nezaručí, že se nebudete debatovat o nadměrném utrácení peněz nebo nepořádku v umyvadle, nicméně vytvoříte šanci na zpětnou vazbu – a taky podhoubí pro lepší osobní vyjednávání, například, že příště hezky pokouří. Všichni tak mohou být spokojení. Jestli vám nevyhovuje láskyplná „lžícová poloha“, můžete ještě zkusit „pozici zamilovanou“.

Ta je sice charakteristická pro rané stadium vztahu, kdy se oba partneři radují z nově poznaného citu, ale i později se s ní dá zabodovat. Milenka si totiž díky ní může vzpomenout na staré zlaté časy. Mějte čela u sebe a propleťte si nohy. K sobě obrácená propletená těla ve skutečnosti představují tři věci. Touhu splynout ve všech směrech, potřebu ujištění a naprostou oddanost partnerovi i vztahu. Tohle vám zbaští i s navijákem. Teplá večeře zaručená!

A co po sexu děláte vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Panic je na nic. V ČR přibývá těch, kteří nemají žádnou sexuální zkušenost. Kolik lidí se sexu vzdá a proč to není dobře

Alergie na sperma. Tohle zjištění u své přítelkyně poznat nechcete! Jak poznáte, že milence váš “produkt rozkoše” nesvědčí?