Den otců. Na tyhle papínky určitě nemáte!

Už se to blíží. Co? Den všech otců. Kdo by ho měl oslavit a pro koho rozhodně není? Vrah, incest, největší kanec nebo rodina. Zapadáte do skupiny něčím výjimečných tatínků?

Den matek připadající na druhou květnovou neděli máme už dávno za sebou – teď jsou na řadě chlapi. Svátek pro ně? Že něco takového jako oslavu otcovství vůbec neřešíte? Nejste sami.

Třetí neděle v červnu leckoho nechává v klidu, to se netýká třeba pořadatelů TátaFestu, kteří se i letos (a to dokonce už podesáté) sejdou, aby opěvovali vztah otce k dítěti a roli otců ve společnosti. Proč? A kde se tenhle den vůbec „vzal“? No, to máte takhle…

Zase o důvod navíc dát si panáka

Na nápad kdysi dávno přišla Američanak Sonora Smart Dodd, která tak chtěla poukázat neocenitelnou (!) roli mužů vůči dětem. Její otec se totiž po smrti manželky sám staral nejen o ni, ale i o její čtyři sourozence. Proč tomu teda nedat nějakou formu?

Nápad se nejdřív moc neujal, ale i tak se první Den otců uskutečnil v roce 1910, a to v americkém městě Spokare ve státě Washington. Pak už to šlo jako po másle. Rok od roku se tahle společenská událost stávala čím dál víc populárnější. A dokonce i u nás už o ní někteří vědí! Tak fajn, tátové na piedestal! Co všechno byste o nich měli vědět? A pro které kousky Den otců rozhodně je a pro které není? Názor si udělejte sami.

Borec s neustále smočeným ocasem

Kdo kdy měl nejvíc dětí? Marocký sultán Mulay Ismail, který vládl v Maroku v letech 1672 – 1727, měl kromě čtyř zákonných manželek asi pět set konkubín. Guinessova kniha rekordů praví, že při tomhle počtu vagin měl sultán dohromady 888 dětí, což je potvrzeno zápisy, které se u muslimských vládců vedly. Číslo by ale prý nemuselo být konečné.

Některé prameny uvádí, že dětí bylo až 1171. Bylo by to vůbec možný? Kde nestačila hlava, pomohl počítač. Ten vypočítal, že kdyby sultán zasouval jednou denně po dobu 32 let, byl by tenhle počet nejen možný, ale i adekvátní.

A takhle vypadá kanec. Foto: sickchirpse.com

A takhle vypadá kanec. Foto: sickchirpse.com

Chtěné otcovství kapku po kapce

Dneska je to tak půl na půl. Buď se člověk hrozně bojí, aby mu nepraskla guma, nebo se naopak roky pokouší o početí, které nechce přijít. To laborant Thomas Lippert to vyřešil šalamounsky.

Když v letech 1988-1993 pracoval na klinice asistované reprodukce v americkém Utahu, vyhazoval sperma odebrané manželům a jejich uspané manželky oplodňoval vlastním ejakulátem. Pak to nějak prasklo, respektive jedna rodina pátrala po svých předcích, a byl z toho poprask jako prase. Odhaduje se, že laborant může mít až tisíc dětí, ale kdo ví… Ještě, že už nežije, asi by mu z toho vybouchnul! Mimochodem, víte, kteří muži mají největší šanci obstarat si na důchod hromadu dětí?

Matka je jistá vždycky. Foto: Pinterest

Matka je jistá vždycky. Foto: Pinterest

Kde mají spoustu času na rodinné vazby?

Podle agentury AP, jejíž výsledky zveřejnila Světová zdravotnická organizace (WHO), se nejvyššího věku dožívají muži v malém jihoevropském státě San Marinu, které je obklopeno Itálií. Místní chalani si tak mohou za svůj život nadělat tolik dětí, kolik chtějí, což při jejich temperamentu není nic, co by nezvládli. Ale upřímně, je o co stát?

Ty největší rodiny alias blázince na kolečkách

Ani si moc nedokážeme představit, jak to chodí v největší britské rodině Sue a Noela Radfordových z městečka Morecambe v Lancashire, ve které žije 17 dětí (bílých, jen tak mimochodem)! To se jako dá?  To už si nikdy nezajdete na fotbal nebo do hospody? Nejspíš ne, protože obstarat takovou smečku je na mašli Ale i přesto si někteří do něčeho takového hrdinsky naskočí.

Český statistický úřad údaje o velikosti rodin nevede, nicméně naše pátrání nás dovedlo k šestapadesátileté pražské prodavačce Aleně, která má dětí 12. První tři si pořídila s předchozím partnerem, zbytek má s tím současným. Statečný to muž! Hlavně, aby mu z toho nepřeskočilo, což se může stát raz dva…

The „best“ tatínek – debil, který se usmaží v pekle

Někteří si jistě pamatují na rok 2012 a otřesný případ vraždy malé Johanky (†12) v Jablonci nad Nisou, kterou ubodal vlastní otec – a navíc její smrt živě přenášel Johančině matce přes Skype. Ta toho času pracovala v Saudské Arábii jako zdravotní sestra.

Jejímu partnerovi dlouhodobě cvakalo, prý chorobně zažárlil, a osudného dne donutil dceru, aby zapnula komunikační kanál. Pak ji ubodal deseti ranami. Matka se na to celou dobu dívala. No comment. Ale hoď kamenem, kdo jsi bez viny. Saudek ať taky drží ruce za zády…

Incest po česku

V roce 2015 se fotograf Jan Saudek u příležitosti uvedení filmu Ireny Pavláskové „Fotograf“ poprvé otevřeně přiznal k sexu se svojí vlastní dcerou Karolínou. Kdyby to náhodou ještě někoho šokovalo, znamenalo by to, že dotyčný neví o jeho dlouhodobém milostném poměru s dvojčetem Kájou a dalších věcech, kterými kontroverzní umělec dokáže nadzvednout lidi ze židle. Karolína je z vazby otec-dcera rozhozená doteď, a bere drogy.

Jedna z Janových fotek. Příznačná... Foto: Pinterest.com

Jedna z Janových fotek. Příznačná… Foto: Pinterest.com

Tak co, komu byste zakázali, aby se ožíral na Den otců?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

8 zajímavých faktů o spodním prádle. Neuvěříte, co všechno dokáže!

Zajímavý experiment. Sex na veřejných záchodcích