Co se ženám líbí na mužích nejvíce a proč?

Každé ženě se na mužích líbí něco jiného a není žádným tajemstvím, že “to něco” dost často bývá hlavním vodítkem při hledání vhodného protějšku. Ostatně u mužů je to dost podobné. Pokud se vám líbí spíše blondýnky, pravděpodobně vždy budete v hloučku žen hledat tu, která odpovídá vašim představám. Věděli jste ale, co se ženám na mužích líbí nejvíce a které části mužského těla to jsou? Pojďte se na to podívat.

co se ženám líbí

Ženy se při hledání a výběru mužů vždy soustředí nejen na svou intuici, ale také zejména na to, co se ženám obecně na mužích líbí nejvíce. A není nic překvapivého na tom, že v tom něžné pohlaví hledá určitou symboliku a význam, které plně odpovídají jejich představám. Má to také svůj psychologický význam.

Ženy, které například mají v hledáčku muže s ochranitelskou duší, s největší pravděpodobností na první pohled zaujmou muži s urostlejší postavou. Ženy zkrátka podvědomě u mužů hledají očekávané vlastnosti v jejich fyzické stránce. Jak tedy ženy podle průzkumů čtou na mužském těle?

Ochranitelská široká ramena

Co se ženám líbí? Široká hruď a ramena a postava do “véčka”. To je kombinace, která je oblíbená především u žen, které chtějí mít po své boku svého ochránce. Silného jedince, který se za ní bude prát vždy, když to bude potřeba. Stojí za tím i určitá symbolika síly, odhodlanosti a stability, což jsou vlastnosti, které jdou ruku v ruce s ochranitelskou duší. 

Ruce plné pracovitosti a síly

Mnoho žen také na mužích zaujmou jejich silné a větší ruce, které v nich evokují pracovitost, sílu a schopnost zvládnout kdejakou překážku. V životě i v práci. Některé ženy pak vnímají mužské ruce také v sexuálním kontextu. Je to spojené také s určitou dominancí a především schopností silněji si přitisknout a zároveň si podmanit ženské tělo. Podle studií bývají mužské ruce částí, která ženy i přímo vzrušuje. 

Sexy kulatý zadek

Ženám se obecně na mužích líbí ideálně kulatý a především zformovaný zadek. Ten je v jejich očích zkrátka sexy a představuje určitou živočišnost během intimních hrátek. Pokud je navíc tak akorát, a navíc dobře zformovaný, evokuje v nich také pocit, že muž o sebe rád a přiměřeně pečuje.

Pohodářské malé bříško

Zní to až neuvěřitelně, ale spoustě ženám se na mužích líbí menší břicho. Většina žen se shodla, že by se v každém případě nemělo jednat o žádný extrém – zkrátka, aby měl muž břicho tak akorát. Proč ale o něco větší břicha u mužů ženy tak lákají? Ženy v tom vidí velký potenciál pro založení rodiny, jistotu, pocit klidu, pohody a vyrovnanost muže.

Testosteronové chlupaté části těla

Zatímco některé ženy milují holátka, další se přiklání ke zkracování, je řada žen, které tíhnou k tomu, aby muž měl zejména na hrudníku, nohou a rukou chlupy. V přiměřené míře, samozřejmě. Proč je to pro ženy natolik lákavé? Chlupatí muži představují pro ženy samce s dostatečným množstvím testosteronu. Zároveň v tom vidí jistý temperament, živočišnost a zvýšený sexuální apetit. Chlupy na mužském těle jsou pak většinou spojovány spíše v sexuálním podtextu. 

Intelektuální drobná postava

Že ženy zaujmou vždy jen muži s vysokou postavou? Podle průzkumů ne tak docela. Z nich vyplynulo, že právě drobní muži jsou u žen vyhledáváni. Konkrétně z důvodu, že v nich evokují pocit intelektu a schopnosti vést dlouhé rozhovory. Zároveň v nich také ženy vidí určitou stabilitu a pocit duševní podpory.

Vysoká postava s dostatečným nadhledem

Oproti tomu vysocí muži jsou u žen vnímány tak, že mají v životě dostatečný nadhled nad věcmi. Mají velký přehled a zároveň dokážou být v životě ve střehu. Kdykoli a kdekoli. Takové muže v životě jen tak něco nezaskočí a snadno si poradí s leckterou překážkou.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vlastnosti, které ženy na mužích nesnáší: Čím partnerku vytočíte?

Jak poznat, že to s vámi žena myslí vážně?