Co by měli muži vědět o svém mužství. Odchylky i nesporná fakta o pánském penisu! Čeho se bát a co je úplně normální?

Penisy jsou v mnoha ohledech důležité. Patří k symbolům mužství a hrají velkou roli při plodnosti. Trápíte se s tím svým? Připadá vám z nějakého důvodu nenormální? Možná jen nemáte dostatečné znalosti… Takhle se to má se slábnoucí ejakulací, zakřivením i hrudkami!

muzi a penis

Nemá cenu si nic nalhávat. To první, na co ráno člověk sáhne, je penis. A to poslední, co pohladí večer před spaním, jakbysmet. Co všechno byste o téhle nesmírně důležité části těla měli vědět?

Jak průměrný penis vlastně vypadá?

Britští vědci z Kings College v Londýně, v rámci své studie s názvem Am I Normal? (Jsem normální?), přeměřili přirození 15 521 mužů z 20 projektů z celého světa. Zjistili tak, že průměrný obvod mužského penisu v ochablém stavu je 9,31 centimetrů, průměrná délka penisu při erekci je 13,12 centimetrů. (Pouze pět procent mužů překoná při erekci délku 16 centimetrů, přičemž průměrná délka penisu v normálním stavu je 9,16 centimetrů.)

Co se týče tloušťky, tak o průměru u ztopořeného penisu hovoříme v souvislosti se 4,59 centimetry. Přijde vám to nějak málo? Tak to bude tím, že v předchozích studiích si muži většinou měřili penis sami, kdežto tentokrát to za ně udělali vědci. Z nových dat nicméně vyplývá, že jste normální…

Ejakulace s věkem slábne

Různí muži mají různé penisy. Co však všechny spojuje? Stárnutí odměřuje každému stejně. Méně vydatnou ejakulaci lze přičíst přibývajícím létům a mužům středního věku nezbývá nic jiného, než nostalgicky vzpomínat na téměř koňské dávky semene, jež dokázaly vystříknout skoro až na strop. Na druhou stranu, roky navíc mohou znamenat zmoudření – alespoň někdy. Berte jako normální koloběh života „něco za něco“.

Zakřivení, které není na škodu

U většiny mužů penis v erekci vykazuje mírné zakřivení doprava nebo doleva. I když to leckoho znepokojuje, obecně se jedná o neškodnou věc. Jen malé procento penisů se naklání víc než 15 stupňů od středové čáry, což může naznačovat Peyronieho chorobu, tedy zjizvení vazivové tkáně uvnitř penisu. Jinak se není čeho bát. Zakřivení naopak mnohým ženám dost vyhovuje, neboť penis je při sexu nasměrován přesně na ta správná místa (bod G).

Co s hrudkami a hrbolky?

O všech neobvyklých hrudkách na vašem penisu si promluvte se svým lékařem – čistě jen pro všechny případy.  Z větší části totiž v těchto místech nemají co dělat, ačkoli kůže penisu je stejná jako všude jinde a může mít podobné problémy, včetně stavů jako je ekzém a vitiligo (ztráta pigmentu, která se projevuje světlými skvrnami na kůži nepravidelných tvarů).

Když vám lupne

Nečekaný zvuk způsobuje přetržení šlach a vaziva, v důsledku toho se může dostavit vnitřní krvácení. Něco takového se stává jednou za uherský rok, nutno však dodat, že téměř vždy výhradně při stresujícím sexu. Jedna studie, která zkoumala 16 mužů, kteří tak zvanou „zlomeninu“ penisu zažili, zjistila, že celých 13 nešťastníků si tuhle situaci odbylo na neobvyklém místě, třeba jako v práci nebo ve výtahu – pochopitelně při rychlovce s milenkou.

Zipy mají zuby jako vlkodlaci!

Ano, zipy u kalhot patří k nebezpečné škodné. Dle statistik téměř jedna pětina penisů utrpí zranění vinou neopatrného dopínání svršků. Pokud se často oblékáte tak, aby vás nenašel manžel milenky, buďte opatrní!

Pro obřízky není důvod

Pro rutině prováděné obřízky neexistuje žádný medicínský důvod, ať už si kdo chce a co chce říká. Příroda věděla, co dělá, když penis vybavila předkožkou. Jsou v ní četná nervová zakončení, která se stávají zdrojem vzrušení a slasti, současně tahle bohulibá věc udržuje žalud dostatečně vlhký. Přebytečná kůže zase umožňuje během soulože nebo masturbace zažívat neskutečně příjemné pocity. Zkrátka a dobře, obvykle je moc fajn předkožku mít. Taky jste za ni nesmírně rádi?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ženy prozradily, na co myslí během sexu. A proč tomu tak je? Za všechno může jejich tělo! Všechno se dá ale změnit

Sex ve sprše nebo ve stoje ženám nevyhovuje. O co dalšího v sexu ženy nestojí? Má to logický důvod! A která pozice je nej?