Chystáte se do tanečních? Tady je pár módních tipů, jak nebýt za blbce, ale šik!

Plesová sezona se nezadržitelně blíží a s ní pochopitelně také kurzy tanečních. Pokud se letos chystáte i vy na lekce tance, jsou následující řádky právě pro vás. Malá módní škola začíná.

Co vás v tanečních čeká a nemine?

Než se podíváme na to, které šaty si brát do tanečních, si rychle shrneme info – co, kdy a jak. Taneční pro středoškoláky nebo také základní taneční začínají už v září a končí v lednu. Ve stejném termínu začínají i základní taneční pro dospělé. V kurzech se naučíte všechny základní kroky ze standardních a latinskoamerických tanců. Nejčastěji jsou to waltz, tango, valčík, quickstep, slowfox, jive, polka, cha-cha, rumba, samba a salsa.

Základní taneční mají přibližně v polovině trvání první prodlouženou a na závěr slavnostní ples neboli věneček. Komu nestačí základní taneční, může navázat v pokročilých nebo dalších speciálních lekcích. Dokonce jsme našli i kurzy svatebních tanečních pro ty, co nestihnou chodit do běžných lekcí a potřebují se naučit jen pár základních kroků pro svůj velký den.

Jaké šaty do tanečních?

Když čtete pozvánky do tanečních kurzů, doporučuje se společenské oblečení. Pro pány tedy tmavý oblek nebo alespoň košile a tmavé kalhoty. 

Taneční pro dospělé

U tanečních kurzů pro dospělé se předpokládá alespoň s nějakou základní znalostí kroků a větší chutí tancovat a učit se. Tento druh tanečních navštěvují většinou páry, které se chtějí naučit tančit před nějakou významnou společenskou akcí, plesem nebo jenom chtějí podnikat něco společně. Partneři se většinou znají a chtějí, aby jim to společně na parketu ladilo. Na lekcích bývá méně tanečníků než v základních tanečních pro středoškoláky. 

Pánové to mají mnohem jednodušší

My pánové to máme o dost jednodušší. Vystačíme si s dobře padnoucím tmavým oblekem, košilí, kravatou a klasickým párem tmavých společenských bot.

V tanečních vás nečekají jenom základní kroky společenských tanců, ale také základy etikety. Pro zvědavce tady přidáváme jedno už trochu retro video od opravdového znalce základů společenského chování:

A taneční sezóna může začít!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Parodie na taneční hudbu. Zoufalec týdne?

Fackovací tanec. Když nevíš, tak se toč!