Christian Bale: mistr shazování a nabírání váhy. Teď tloustne pro novou roli

Obecně se ví, že Christian Bale umí své roli obětovat všechno. Dokonce i zdraví. Jeho extrémní hubnutí a náhlé přibývání na váze o desítky kilogramů během jednoho roku určitě nejsou pro organismus to pravé ořechové. Právě teď tloustne pro roli amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho pro film pod taktovkou režiséra Adama McKaye.

Dneska je naprosto běžné, že se herci pro svoji roli fyzicky připravují. Často podstupují náročný trénink v bojových sportech, rýsují pod dohledem trenérů v posilovně a při aerobních aktivitách, nebo rovnou nabírají nějaká ta kila svalové hmoty. Rekordmanem v tělesných změnách je určitě britský herec Christian Bale, který šel často z extrému do extrému a jeho shazování a následné nabírání váhy se zdá téměř neuvěřitelné.

Mínus 28 kilo ve snímku Mechanik

V roce 2004 ztvárnil Christian Bale v mysteriózním thrilleru Mechanik postavu Trevora Reznika. Ten trpí noční můrou a vůbec nespí. Jeho vzhled tomu samozřejmě odpovídá, a Reznik je vyhublý na kost tak, že na něj není vůbec hezký pohled. Christian Bale ukázal obrovské odhodlání, když kvůli roli ve filmu shodil 28 kilogramů. Vážil tedy pouhých 55 kg, což je na 183 cm vysokého muže opravdu extrém! Postup byl podle herce nemilosrdný: téměř čtyři měsíce jedl pouze jedinou rybu nebo jedno jablko denně! K tomu všemu samozřejmě intenzivní kardio.

Plus 30 kilogramů svalů pro roli v Batmanovi

Hned poté získal roli Batmana v novém snímku Christophera Nolana Batman začíná. Ten byl uveden do kin v roce 2005, Bale tedy musel okamžitě po drastickém hubnutí začít přibírat. Během pěti měsíců se jeho váha vyšplhala až na 100 kilogramů! Když se potom sešel s Christopherem Nolanem, ten se nestačil divit. Bale byl prý tak mohutný, že ho režisér poslal pár kilo zase shodit, protože nevypadal jako Batman, ale spíš jako Fatman. Výsledná váha herce ve filmu byla nakonec 86 kilogramů a Christian Bale se objevil ve své dosud nejlepší formě.

Jako na houpačce

Jeho váha se měnila dál s každým filmem. Ještě v roce 2005 shodil na 66 kilogramů ve snímku Drsný časy, aby vzápětí zase nabíral pro návrat v roli Batmana ve filmu The Dark Knight, kde vážil zase 86 kg. V roce 2010 natočil životopisný snímek boxera Mickyho Warda, kterého zahrál Mark Wahlberg. Christian Bale se objevil jako jeho bratr Dicky, bývalý boxerský šampion, který propadl drogám. Pro film Fighter herec shodil téměř 20 kilo na pouhých 66 kilogramů, aby dokonale zahrál vyhublého Dickyho Warda, závislého na cracku.

104 kg ve filmu Špinavý trik

Tloustnul naopak kvůli snímku Špinavý trik. V něm se objevil jako agent FBI v 70. letech a vykrmil se o 20 kilogramů navíc na téměř 104 kilogramů. Nabraná váha ovšem nebyly žádné svaly. Aby vypadal jako obtloustlý agent, jedl Bale téměř vše, co se dostalo do ruky. Podle jeho slov to byly hlavně samé cheeseburgery a koblihy. Následně se vrátil na svou normální váhu.

V roce 2016 potom odmítl hrát Enza Ferrariho, protože už znovu tloustnout nechtěl. Svými fyzickými proměnami je v Hollywoodu sice známý, ale tentokrát už herec projevil obavy o své zdraví v důsledku rychlých změn tělesné hmotnosti. Nic se zkrátka nedá dělat donekonečna.

V současné chvíli už ale zase Bale přibírá. Objeví se jako Dick Cheney, americký politik, který v letech 2001-2009 zastával funkci viceprezidenta ve vládě Geroge Bushe.

Několik zajímavostí ze života Christiana Balea

Christian Charles Philip Bale se narodil 30. listopadu 1974 v Pembrokeshire v anglickém Walesu. Matka byla cirkusová umělkyně a otec komerční pilot. Svou filmovou kariéru začal v reklamě na cereálie v roce 1983. Odtud byla jeho herecká cesta vedoucí k současné popularitě ještě velmi dlouhá a trnitá. Jak sám říká, přelomovou rolí pro něj byl právě Batman v Nolanově trilogii, po které ho společnost začala uznávat jako filmovou hvězdu.

Mimo práci se herec věnuje charitě, včetně organizace Greenpeace a Nadace Světové divočiny. V současnosti žije se svou ženou Sibi Blazicovou a dcerou Emmeline v Santa Monice v Kalifornii.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Lena Headey: v 8. řadě seriálu Hra o trůny se vrátí. Miluje tetování a má nahou dublérku!

Celebrity a drastické shození kil, které jim pouze prospělo