Češi milují hokej a věří v cenný kov. Největší oporou je prý Plekanec!

Na 81. mistrovství světa v ledním hokeji, které hostí Francie a Německo, bude patřit Česká hokejová reprezentace k favoritům na medaili. Tento názor sdílí jak bookmakeři sázkových kanceláří, tak česká veřejnost. Více než 56 % fanoušků věří v cenný kov, čtvrtina dotázaných si myslí, že parta kolem Jakuba Voráčka a Tomáše Plekance doveze zlato.

Hokej zajímavosti

Právě útočník Montrealu Canadiens je mezi Čechy považován za největší oporu mužstva. Tyto výsledky vyplynuly z průzkumu veřejného mínění společnosti NMS Market Research, který proběhl na začátku května 2017.

Hokejové mistrovství světa je v plném proudu a každoročně patří mezi to nejsledovanější, co mohou České televize nabídnout. Oblíbenost ledního hokeje potvrzují i výsledná data z průzkumu, ze kterých plyne, že 72 % Čechů bude mistrovství světa sledovat, přičemž přímé přenosy si nenechá ujít více než 55 % dotázaných.

Roste i objem sázek

Žně během hokejového mistrovství očekávají i sázkové kanceláře. Objem přijatých sázek v květnu pravidelně roste. 37 % fanoušků v průzkumu uvedlo, že si na hokejové mistrovství alespoň jednou vsadí.

Víra v českou hokejovou reprezentaci je letos vyšší jak v předchozích letech. Svůj podíl na tom určitě má šest posil ze zámoří. David Pastrňák je česká hokejová kometa a v letošním ročníku nejlépe střílející Čech v NHL. Velké jméno si v nejprestižnější hokejové lize světa již stihl udělat i Jakub Voráček a především Tomáš Plekanec, na kterého čeští fanoušci spoléhají. Druhým mužem, který má u Čechů velkou podporu je brankář Detroitu Red Wings Petr Mrázek, třetí místo v žebříčku fanouškovské důvěry obsadil právě Jakub Voráček.

Tip na vítěze?

Podle Čechů je ale ještě větším kandidátem nejen na zisk medaile, ale také na mistrovskou trofej, tým Kanady. Druhý adept na cenný kov je právě česká hokejová reprezentace, podle respondentů by měl na stupních vítězů stát také tým Ruska. Našim východním sousedům ze Slovenska se naopak vůbec nevěří. V semifinálovou účast týmu Zdena Cígera věří pouhých 6 % respondentů.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

MS v ledním hokeji. Kdo by byl týmu podle nás užitečný?

Co jste (ne) věděli o MS v ledním hokeji 2016