CERS Faster Rally Team vyráží s Jakubem Rejlkem na rychlostní zkoušky

O víkendu proběhl start letošní soutěžácké sezony v Česku. Jako první přišla na řadu tradiční Valašská rally, která se postarala o zahájení druhého ročníku Rallysprint série, tedy jednodenních sprintů určených pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Loňský premiérový ročník tohoto seriálu celkově vyhrál Ondřej Bisaha s vozem DS3 R3T Max a právě tento vítězný speciál se do sprintů podíval i letos. V nových barvách jej pod hlavičkou CERS Faster Rally Teamu vodil známý motoristický novinář Jakub Rejlek.

Jak název napovídá, nový tým vznikl propojením oblíbeného motoristického časopisu Faster magazine, jehož je Jakub zakladatelem a majitelem, s úspěšnou stájí CERS performance. Ambicí nové skvadry je uspět v obou českých šampionátech – absolutní klasifikaci rallysprintů si na svá bedra vzal Jakub Rejlek se zmíněnou dé-es trojkou, ve dvoudenních soutěžích seriálu MČR se o navázání na své dosavadní úspěchy bude snažit Ondřej Bisaha, jenž letos přestupuje do elitní třídy 2 vozů s pohonem všech kol. CERS Faster Rally Team ale samozřejmě bude jako doposud působit i v nižších kategoriích, týmoví jezdci Marcel Svačina, Tomáš Guryča, Zbyněk Baller nebo Martin Tomečka budou sedlat vozy tříd 6 a 9.

První závod dopadl dobře – třetím místem.:)

Bohaté zkušenost Jakuba Rejlka

Jakub Rejlek si během své profesní kariéry motoristického novináře vyzkoušel řadu špičkových automobilů a koketování s motorsportem se stalo nedílnou součástí jeho práce. Rally poprvé okusil v roce 2012, kdy s Fordem Fiesta absolvoval amatérskou Rally Železné Hory. Okusil také okruhy a závody do vrchu. Nyní ale přichází čas na komplexní závodní program v oficiálním českém šampionátu. Rozpis mu bude číst Tomáš Pfajfr, který má na svém kontě více než čtyři desítky absolvovaných soutěží.

„Jsem strašně rád, že jsem se potkal s Ondrou Bisahou a spojil síly s jeho týmem,“ říká před startem Valašské rally Jakub Rejlek. „Už od začátku mě přesvědčoval svým profesionálním přístupem k přípravě auta a vůbec k celé věci. Ani na chvilku nepřipustil, že bych se šel s jeho mistrovským autem jen tak vozit, celou dobu mě posouvá dál a sám má zájem, abych jel co nejlépe. Už první kilometry v DS3 R3T mě přesvědčily, že jsem zvolil dobře. I když mám k autu obrovský respekt a všichni mě před ním varovali, první testy mě ještě více nabudily a zvedly můj zájem s tímto autem závodit. Společně s rychlou Valaškou rally to bude obrovská výzva a já se těším na to, jak se se vším poperu. Ano, žádné přehnané cíle si nedávám, ale zároveň chci závodit. Na druhou stranu mám oproti konkurentům jen velmi malé zkušenosti s psaním rozpisu a s rally obecně. Přesto se nemohu dočkat startu do první RZ.“

A úřadující sprintový šampion Ondřej Bisaha dodává: „Mám radost, že se náš nový společný projekt podařilo rozjet. Kubovi prošla rukama díky jeho práci řada skvělých a rychlých aut a tyto zkušenosti určitě zužitkuje i v rally. Budeme v týmu dělat vše pro to, aby se co nejrychleji dostal do toho správného rallyového módu a věřím, že v jednotlivých závodech i celém seriálu budou Kuba s Tomem vidět.“ Snaha byla v prvním závodu zřejmá.

V týmu CERS Faster Rally Team se tedy přes zimu udála velká porce změn, za nastartování nového projektu patří speciální dík především italskému energydrinku Pitbull, tiskárně Triangl, českému zastoupení olejů Millers Oils a motoristické slavnosti Legendy. Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com, www.fb.com/cersperformance a www.fb.com/fasterrally1!

Komerční sdělení

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Perlička: Silvestrovský test Škody 105L z dílny Jakuba Rejlka

Legendy BMW na stříbrném plátně. Už brzy! Super akce pro fandy BMW a „autíčkáře“!