Proč je důležité vzdělávat se po celý život

Trh práce i pracovní procesy se mění každým dnem. Původní pracovní pozice zanikají a nové vznikají. Abyste měli šanci získat vysněné pracovní místo, musíte být pro zaměstnavatele zajímaví. Musíte mít vědomosti a dovednosti, všeobecný přehled o novinkách v oboru a zájem vzdělávat se.

Trh práce

Proč je důležité, aby se vzdělávali i zaměstnanci

Vzdělání, které vám stačilo před pár lety, už vám dnes stačit rozhodně nebude. Zvyšte si kvalifikaci a s tím i svoji hodnotu na trhu práce. Vlastní proaktivitou a zájmem o další vzdělávání je třeba si udržovat potřebnou úroveň kvalifikace a rozvíjet své pracovní dovednosti i kompetence. Můžete čerpat informace z knih, odborných časopisů, konferencí, videí a dalších zdrojů, které jsou dnes k mání, anebo třeba zahájit online studium na Cardiff Academy.

Buďte stále v obraze

Aktivní zaměstnanec vzbuzuje větší důvěru, protože dává jasně najevo, že se ve svém oboru orientuje a projevuje o něj zájem. Díky tomu, že má přehled ve svém oboru, zůstává konkurenceschopný a udrží si své pracovní místo. Zvyšování odbornosti v oboru navíc vede k lepší i zajímavější práci a k vyššímu finančnímu ohodnocení.

Nenechte se zaskočit změnami

Kdo je připraven, není zaskočen. Do rozjetého vlaku se těžko naskakuje, proto je dobré být v obraze. Pokud se vzděláváte, nepřekvapí vás změny ani vývoj pracovního trhu a jakékoli učení se novým dovednostem je pro vás snazší. Vzdělávání se ve specifických profesních tématech je nezbytné pro každou pracovní pozici. Důležitý je i rozvoj sociálních dovedností, řízení projektů i vztahů, péče o zákazníky nebo třeba týmová spolupráce. BBA program Profesní koučování vás seznámí s nástroji, znalostmi a dovednostmi pro podporu jednotlivce i týmu v dosahování cílů a zlepšování výkonu.

Využijte všechny formy studia

V současné době mají zájemci o studium na výběr z několika možností. Můžete se vrátit do posluchárny, anebo zvolit flexibilní formu online studia, která je časově dostupnější pro pracující i podnikající osoby. Stačí si vybrat zaměření studia a podívat se jak se přihlásit.