Online investování vám může pomoci ochránit úspory před inflací

Práce na internetu se stává výnosnější a pohodlnější. Můžete si vydělat peníze podle bezplatného plánu, bez vyčerpávajících cest do kanceláře, rad a jiných nepříjemností – jako jsou prostoje v důsledku blokování způsobeného epidemií Covid-19 nebo neočekávané snižování počtu zaměstnanců.

investování

Doma můžete vydělávat desítkami různých způsobů – od online prodeje až po práci na dálku v call centru. Dalším zajímavým způsobem, jak zpeněžit čas, je online investování.

Můžete investovat do různých aktiv

Populární způsoby investování jsou:

  1. Investice do nemovitostí realizované přímo (nákup aktiv), jakož i prostřednictvím ETF fondů
  2. Nákup akcií a cenných papírů různých korporací – například Amazon, Pepsi, FerrariTesla, Google či Microsoft.
  3. Investování do komodit je další populární možností. Mnoho investorů nakupuje zlato a stříbro. Investovat můžete také do ropy a dalších komodit.
  4. Další možností mohou být kryptoměny, které jsou však velmi volatilní .

Chcete-li začít investovat, stačí vám na začátek několik desítek eur, které potřebujete vložit na investiční účet.

Tipy pro začínající investory

Pochopení charakteristik devizového trhu, likvidity a ziskovosti cenných papírů, nemovitostí nebo akcií bude trvat měsíce nebo dokonce roky praxe.

Je velmi nebezpečné mít své peníze zainvestované pouze v nemovitostech nebo v cenných papírech jedné společnosti, jelikož výkyvy ceny a umělé manipulace mohou pro investora znamenat vážné ztráty.

Riziko snížíte také tím, že například investujete do více ETF fondů a budete tyto fondy „držet“ delší období.

A ještě něco: za mnohem lepší a bezpečnější způsob investování se považují investice do ETF fondů. ETF obsahuje soubor akcií z různých zemí a odvětví.

I bez odborného vzdělání se investování stává pohodlným a dostupným způsobem zhodnocování vlastních prostředků, takže se to určitě vyplatí využít!