Brabec získal bronz na HunGarian Baja!

Motorkář týmu Big Shock Racing Jan Brabec zabodoval pódiovým umístěním na HunGarian Baja, závodě světového poháru cross country. A ještě se stihl za jízdy kochat!

„Jezdil jsem 25 let motocross, v Maďarsku jsem právě absolvoval svou druhou dálkovou soutěž. Stále se adaptuji na nový styl jízdy, proto třetí místo vnímám jako úspěch. Zároveň jsem nasbíral další cenné zkušenosti před Dakarem 2018,“ komentoval svůj výsledek Jan Brabec.

Dařilo se už v pátek a v sobotu

Už páteční prolog se Honzovi vydařil a do jeho cíle dojel jako třetí. Během sobotních 350 km se motorkáři v jedné z etap podařilo vybojovat dokonce druhou pozici, nicméně na konci závodního dne udržel celkově třetí místo. A to si obhájil i během závěrečné nedělní části závodu.

„Nejobtížnější je pro mě po celou dobu udržet koncentraci. Musím hlavu naučit fungovat na 100 % několik hodin, navíc v tak vysokých rychlostech. Teď v Maďarsku závod vedl kolem tankodromu, kde byly staré válečné vrtulníky, obrněná vozidla… Já jsem fanoušek historické techniky, takže hned upoutaly moji pozornost a dalo mi velkou práci nenechat se vyvést z koncentrace,“ dodává Brabec.

Trénink na Dakar

Závod HunGarian Baja zdolal Jan Brabec ještě na svém „malém“ enduro motocyklu. Doma v garáži už na něj ale čekají dva nové dakarské speciály Husqvarna, které mu budou dělat společnost v lednu v Jižní Americe. „Už jsem své nové stroje prověřil a začínám trénovat. Vím, že mám před Dakarem ještě spoustu práce. Musím zapracovat na navigaci, která bude hodně důležitá. A samozřejmě potřebuji vylepšovat fyzičku. Potřebuji teď získat maximum zkušeností s maratónskými soutěžemi a evropské závody jsou k tomu ideální. Pomáhají mi také podněty od Martina Macíka staršího, který mi dokáže se spoustou věcí poradit. Na konci srpna nás čeká ještě Baja Poland, kam se všichni těšíme. V kamionu bude závodit i Martin Macík mladší se svou posádkou, takže bude určitě veselo,“ zakončuje Jan Brabec.    

Držíme pěsti Honzo!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Češi na Dakaru: exkluzivní rozhovor s Martinem Prokopem

Diesel: proč se nám EU snaží vnutit zákaz naftových motorů?