Blázen na svobodě. Zatím!

O víkendu odstartovala v Pekingu zbrusu nová série ekologické Formule E. A nuda rozhodně nebyla!

 

Ekologická formule je tak nějak blbost a je jasný, že frajeři, co ji vymysleli, maj schopnýho dealera. Jenže jednou se stalo, a protože máme rádi závody, zvědavost nakonec zvítězila a na novou sérii jsme se podívali blíž.

 

Místo benzínu elektrika

Chápete? My pořád ne. Ale je to prostě tak, že tyhle vozítka maj místo motoru baterky. Není ani divu, že víc jak 225 km/h to nejede. Ale budiž, ekoteroristi skáčou radostí tři metry do vzduchu, tak proč ne. Dobrý na nich ale je, že je říděj vesměs borci, co prošli formulí jedna a za volant vzít fakt uměj (teda nejen za volant, ale to už je jinej přiběh…taky s divokým koncem). Heidefeld, Trulli, Sato, Senna, Alegersuari a další. No a tady, jak se zdá, bude trošku problém.

 

Mozek off

Vyjma bývalých pilotů F1 ae ve Formuli objevují i jezdci z nižších soutěží. Nejzajímavější jméno (ano myslíme opravdu jenom jméno) je Nicolas Prost. Kdo jel někdy kolem formule 1 rychlíkem ví, že jeho táta Alain je čtyřnásobný mistr světa. No a kdo jel i osobákem, ví, že nikdy nejezdil úplně v rukavičkách.

U Porstů platí, že jablko spadlo rovnou pod strom. V posledním kole pekingského závodu vedl Prost těsně před Heidfeldem. Ten se ho v posledním kole pokusil předjet. Jak zareagoval mladý pan Nicolas se podívejte ve videu. My jdeme zvracet!

 

O fous!

Podle nás od příštího roku slaví Nick Heidfeld 13.9. druhé narozeniny. Myslete si, že máme dvojku na žíle, ale trváme na tom, že Heidfeld z auta (nebo spíš z toho co z něj zbylo) vylezl sám a nezraněný. O převozu Nicolase Prosta na psychiatrickou kliniku sice nikde nic nepíšou, ale to snad ani jinak dopadnout nemůže, ne?

My teda samozřejmě pro magory máme slabost, ale i když je to k nevíře, i my máme nějaké hranice (ale nikomu to neříkejte, máme rádi image drsňáků). A jestli tyhle hranice umí někdo spolehlivě překročit v autě na baterky, je to Nicolas Prost! Vrať licenci, psychopate!