Autogenní sexuální trénink. Proč se do něj opřít už v mladším věku?

Nízká sexuální sebedůvěra, věk nad 45 let, choutky experimentovat s modrými pilulkami. Jestli se k něčemu z vyjmenovaného hlásíte, radši zkuste přírodní cestu, jak svůj penis zocelit, dodat mu vytrvalost a sílu. Cvičí se každý den (bez dotyku), a to 15 minut. Dáte to?

Slovo „workout“, tedy sportovní aktivita, která zahrnuje různé cviky na veřejných sportovních hřištích a klade důraz na cvičení s vlastní vahou, se i u nás poměrně zabydlela. Kde kdo cvičí na hrazdě, bradlech nebo žebřících – a vylepšuje si tak svoji vytrvalost a sílu. Proč se to samý neděje i v ložnici? Těžko říct. Trénovat svoji, tentokrát sexuální vytrvalost a sílu, by totiž měli všichni. A začínat se má brzy, protože pak už je příliš pozdě….

Najednou zjistíte, že potřebujete Viagru (lék na poruchy erekce působící přímo na nervová zakončení penisu), nebo jakoukoli jinou její variantu od Cialise po Levitru. Tyhle srandy však mají vedlejší účinky.

I když nahý, tak s rukama v kapsách?!

Třeba magazín Science Daily uveřejnil výzkum Alabamské univerzity, jehož autoři zjistili, že existuje souvislost mezi užíváním viagry (i jejích odnoží) a ztrátou sluchu. Co dělat, abyste se bez pilulí obešli?

Od mládí (!) věnujte pozornost autogennímu sexuálnímu tréninku, který v jedné ze svých příruček popsala nedávno zesnulá sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová z pražského Sexuologického ústavu. (Čest její práci a památce.) Ta vždycky tvrdila, že od dob dospívání má semeno vycházet alespoň dvakrát týdně. Častější výrony jsou ještě lepší. Ale to není všechno…

Klidně i ve dvaceti letech

„Mnou popisovaný trénink je vlastně zkrácená modifikace tréninku J. H. Schulze (německý psychiatr a nezávislý psychoterapeut, který se věnoval hypnóze a autogennímu tréninku, jež ho proslavil po celém světě, pozn. red.), který se používá v psychiatrii při ovlivňování některých neurotických poruch. Tento trénink je prospěšný pro muže s nedostatečnou sebejistotou, která negativně ovlivňuje ztopoření penisu a pro muže, kterým je více než 45 let,“ uvádí v knize O sexualitě a partnerských vztazích. A zásady, když do toho půjdete? Jsou tři:

  • trénovat denně;
  • denně tréninku věnovat 15 minut;
  • počítat s tím, že bude trvat nejméně dva měsíce, možná i tři, než se naučíte dosahovat potřebné reakce.

Konečně návod, jak se zocelit

Fáze číslo jedna: Lehnete si do vodorovné polohy (bez oblečení, které by překáželo), ruce leží volně podél těla. Nejvhodnější je jít do toho před spaním, ať mladá nemá řeči.

Začínáte s tím, že se snažíte nejprve ruce, pak i nohy úplně uvolnit. Při správném uvolnění máte pocit, že končetiny jsou velmi těžké, tak těžké, že by se ani nedaly zvednout. Potom si máte navodit uvolnění hlavy. Automaticky se přitom pootevřou ústa a poklesne brada. Stejný pocit uvolnění má následovat v oblasti hrudníku a břicha.

Ležíte, tělo máte těžké, není snadné pohnout se. Tím je první fáze, která leckdy trvá i 10 minut, u konce. Co ta druhá? Ta už je trochu komplikovanější…

Fáze číslo dvě: „Ležíte plně uvolněný. Nyní se snažíte soustředit se na navození pocitu tepla ve varlatech, ale v především v pohlavním údu. Správná reakce se projeví tak, že pohlavní úd se poněkud, ale zřetelně zvětší. Nedochází však ke ztopoření,“ zní doporučení zakladatelky české sexuologie. Takto navozené prokrvení má trvat asi deset minut. Toť vše.

V době nácviku je nutné trénovat denně, po dosažení cíle stačí 3×15 minut týdně. Pokud se budete držet tohoto návodu, výsledek se dostaví. Někdy je menší, jindy překvapivý, ale JE.

Proč to někomu nejde?

„Bohužel musím konstatovat, že mnozí nemají trpělivost věnovat cvičení potřebný čas,“ varuje Jaroslava Pondělíčková-Mašlová s tím, že kde kdo si zkracuje nácvik první fáze a za 4 dny má dojem, že je všechno v cajku, i když nedochází ke skutečnému prokrvení penisu. Výsledek je ten, že ti netrpěliví maximálně po třech týdnech tento trénink vyhodnotí jako blbost, ukončí ho a jdou si po svým. No jo, ale na druhou stranu nic není zadarmo, ani poslušnost penisu. Trénink dělá mistra…

Tak co, naučíte starého psa novým kouskům?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč věnovat vlastní masturbaci víc času? Tohle vás šokuje!

Co to znamená, když vám vadne při masturbaci?