Alergie na sperma. Tohle zjištění u své přítelkyně poznat nechcete! Jak poznáte, že milence váš „produkt rozkoše“ nesvědčí?

Jedním z nejhorších zážitků vůbec je situace, kdy milenka plive vaše sperma. A to jste se ještě nesetkali s tím, že by se po orálním sexu začala dusit. Možná je to alergie! Spadáte to rizikové skupiny?

Může mít milenka alergii na vaše sperma?

Odborný časopis British Medical Journal uveřejnil případ ženy (31) z jihovýchodu Španělska, kterou lékaři hospitalizovali kvůli silnému zvracení, dušnosti a ošklivé vyrážce. Byla jí diagnostikována anafylaktická reakce, čemuž se dotyčná dost divila. Po rozboru toho, co jedla a pila, se ukázalo, že potraviny ani nápoje za její stav nemohly. V lékařské zprávě se uvádí, že příčinou byl nechráněný orální sex. Alergie na sperma je prostě vážná věc!

Lehce nabyl, lehce pozbyl

I když se jedná o poměrně méně známou nepříjemnost, semeno doopravdy není pro všechny. Alergologové se shodují, že v ohrožení jsou hlavně ženy, které již nějakou alergií trpí. Jídlo nebo lék, které cestují semenem, pak v konečném důsledku zafungují jako spouštěč problémů. Proto si dejte pozor, pokud užíváte antibiotika a partnerka polyká. Ta méně odolná to může odnést.

Když ti hlavní chod nesedne

Existují však i takové případy, kdy jsou některé z milenek přecitlivělé na protein ve spermatu. Na to jsou speciální testy, konkrétně desenzibilizační procedura, při které se do vaginy vstříkne velmi malé množství spermatu. Pak se čeká, co bude. V posteli něco takového poznáte tak, že zhruba během 30 až 60 minut od potřísnění nebo spolknutí semene milenka zaznamená pálení, svědění pokožky, vyrážku a potíže s dýcháním, přičemž se její stav zhorší natolik, až dojde k plnohodnotnému anafylaktickému šoku.

Pak vám nezbývá nic jiného, než si pokaždé navlékat prezervativ a dávat si pozor. Jestli se partnerka zmíní i o tom, že se jí po sexu „osype“ rozkrok, platí to samé. Měla by na vyšetření. Doktor vyloučí kvasinkovou infekci a přinejhorším alergii na sperma potvrdí. Dobrou zprávou je, že samotná alergie má několik stádií.

Horší nebo děsné? Variant je víc

Dělí se na mírnou citlivost nebo plnou alergii, přičemž každý z těchto stavů vykazuje různé stupně závažnosti symptomů. Nejzávažnější, ale vzácné případy mohou způsobit sípání nebo potíže s dýcháním. Objevují se ale i lokální reakce s vyrážkou, kopřivkou, zarudnutím nebo otokem, jak již bylo řečeno. Užívání antihistaminik před pohlavním stykem, pokud se jedná o histaminovou alergii, kdy milenka pociťuje pálení v pochvě, však poskytuje určitou prevenci, nicméně stále se v těchto případech za ideální variantu považuje kondom.

Na koho ten výběr padne?

Další znepokojující skutečností je, že stejně jako jiné druhy alergií, i ta na semeno se v průběhu času mění a mutuje. Jestli tohle míváte třeba u ořechů, které nemůžete, ale arašídy ano, pak asi tušíte, jak tohle funguje. Partnerka, jenž si kdysi stěžovala na vyrážku a dušnost u svého ex, s vámi může být v pohodě.  Horší to ale je, když se situace obrátí a ruskou ruletu vyhrajete vy. Alergie si nevybírá. Zkrátka a dobře, jestli ta vaše trpí nějakou potravinovou intolerancí, radši si tu čepičku vezměte a postarejte se o to, aby žádný alergen nevstoupil do jejího těla. Cosi se pokazilo a nastoupila u ní dušnost?

Chci nahlásit nehodu

Se zrychleným dýcháním, které je doprovázeno pocitem „vyčerpání“ vzduchu, lidé udávají, že nemohou kyslík do plic vdechnout dostatečně rychle a hluboko a často pociťují tlak na hrudi, s nímž se někdy pojí i kašel. Milenku usaďte nejlépe do polosedu s opřenými zády, komunikujte s ní a zamezte zbytečnému pohybu. Zhorší-li se její stav, volejte pomoc. Postupně gradující dušnost totiž může vyústit v úplné zadušení.

A co vy, už jste se někdy setkali s alergií na sperma?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Cvičení ke zvýšení sexuální výdrže. Spokojený intimní život ve vztahu je základ! Jak mít ocelový jazyk i tělo?

Nejčastější sexuální fantazie. Které to jsou? Násilí, svazování, šmírování, BDSM… Jaké představy jsou normální a co už je přes čáru?