Adidas představil oficiální botu pro globální sérii běhů pro oceány

Adidas a Parley for the Oceans představují UltraBOOST Parley nově v tmavě modré barvě oceánů inspirované Mariánským příkopem, nejhlubším místem oceánů, kde byl nalezen i nejhlouběji uložený kus nežádoucího plastového odpadu.

Adidas

Adidas a Parley for the Oceans představují UltraBOOST Parley nově v tmavě modré barvě oceánů inspirované Mariánským příkopem, nejhlubším místem oceánů, kde byl nalezen i nejhlouběji uložený kus nežádoucího plastového odpadu.

Tím je igelitová taška na jedno použití. Nové Adidas UltraBOOST Parley jsou oficiální běžeckou botou letošního běhu pro oceány Run For The Oceans 2018, který je globálním běžeckým hnutím společnosti Adidas a programu Parley v boji proti plastovému odpadu v mořích a oceánech. Celosvětová kampaň probíhá od 8. června do 8. července 2018.

Průkopník kreativních ekoinovací

Adidas podporuje vzdělávací a komunikační programy Parley od roku 2015. Zároveň je Adidas průkopníkem kreativních ekoinovací, mezi které patří vlákno Parley Ocean Plastic®, a pomáhá tak v boji s plastovým odpadem v oceánech.

Letos věnuje Adidas za každý kilometr uběhnutý v období globální běžecké kampaně s aplikací Runtastic 1 USD (do max. výše 1 000 000 USD). Prostředky získané v rámci běhu Run for the Oceans budou použity na projekt Parley Ocean School, který vzdělává příští generace, jako například děti zasažených oblastí, v otázkách ochrany oceánů. Pomocí praktických zážitků se z nich snaží vychovat ekologicky smýšlející generaci, která se stará o své prostředí.

Využití plastových lahví

Každý pár bot Adidas UltraBOOST Parley zabrání díky využití vlákna Parley Ocean Plastic® přibližně 11 plastovým lahvím, aby skončily jako odpad v oceánech. Tato revoluční ekoinovace začíná život u plastového odpadu sebraného z pláží.

Ten pak Adidas zpracuje do vlákna použitého k výrobě Primeknit svršku boty. Adidas UltraBOOST Parley obsahují také ikonickou technologii odpružení BOOST pro největší návrat energie. Ta je zabudovaná do podešve spolu s přírodní gumou Continental zajišťující vynikající přilnavost k povrchu za jakýchkoliv podmínek. Speciální NFC chip v pravé botě pak umožňuje svému majiteli získat více informací o partnerství. A také návod, jak omezit užívání plastů v běžném životě.

Run for the Oceans

Matthias Amm, Product Category Director, adidas Running, řekl: “Nové Adidas UltraBOOST představují další milník našeho dlouhodobého partnerství s Parley for the Oceans. Společně měníme hrozbu v materiál a plánujeme i nadále dlouhodobě pokračovat v investicích do ekoinovací. Ambicemi a cílem hnutí Run for the Oceans je inspirovat běžecké nadšence po celém světě, aby nás podpořili v boji proti znečištění moří a oceánu plastovým odpadem. Každý kilometr se totiž počítá.”

Zákazníci a běžci se mohou tohoto hnutí zúčastnit od 8. června do 8. července 2018 spolu s největšími běžeckými hvězdami značky Adidas Waydem van Niekerkem a Shaunae Millerovou. Pro vice informací a registraci navštivte www.adidas.com/Parley.

Nové běžecké boty Adidas UltraBOOST Parley jsou exkluzivně v prodeji od 20. června 2018 v rámci e-shopu adidas.cz a od 27. června pak i v prodejnách za cenu 4 899 Kč.

Sledujte konverzaci @adidasrunning na Instagramu, Facebooku a Twitteru – #UltraBOOST, #RunForTheOceans, #adidasParley.

www.adidas.cz