8 účinných způsobů, jak vyjádřit lásku. Tohle ženy milují!

Květen, lásky čas. Ať už to cítíte nebo nikoli, ženské vědí, co chtějí – vyznat ji! Jak se něco takového dělá, když si na sladká slovíčka nepotrpíte, nebo když vám prostě přijde, že se jedná o trapnost největšího kalibru? Takhle z toho vybrousíte jako kingové!

Pátý měsíc roku je nebývale sladký. Vlastně je horší než cukrová vata politá čokoládovou polevou a zastříknutá medem. Příroda se probouzí, všechno kvete, zelená se a voní. Sukně se zkracují a život se zdá najednou o dost hezčí. Vy to víte, ony to vědí. Kdo? No přece roštěnky, které v květnu čekají na to, až jim pod stromem, vedle něj, za ním, před ním nebo i bez něj vyznáte lásku.

No jo, ženskou a alergii na traviny a květiny prostě neoblafnete. Víte ale, jak vyjádřit ono „miluji tě“, i když žijete v dávno vyčpělém vztahu a není to pro vás přirozené jako kdysi? Irský sexuální kouč Sean Jameson má osm rad, které zvládne každý chlap. Stačí jen chtít…

1. Zkuste jiný jazyk

Jestli vám to přes pysky nejde v češtině, obraťte svoji pozornost směrem k jinému jazyku. Francouzské Je t’aime, italské Ti amo nebo španělské Te quiero vůbec nezní špatně. „Ale buďte autentičtí. Vaše výslovnost musí být přesná, jinak to nikdy nebude znít dostatečně romanticky,“ varuje zmíněný irský kouč na svém blogu.

2. Napište to

Ludwig van Beethoven, Napolean Bonaparte, Robert Browning, Lord Byron, Lord Randolph Churchill, Winston Churchill, Mark Twain další a další. Všichni tihle borci vyznali svoji lásku skrz psané písmo. Úspěšně.

Však se taky sbírka milostných dopisů zmíněných velikánů stala nesmírně slavnou, a to tehdy, když z ní Carrie Bradshaw, hrdinka seriálu a filmu Sex ve městě, předčítala Panu Božskému. Okamžitě ji všechny holky chtěly! Knihu i tu lásku. Inspirujte se a některé slavné dopisy si přečtěte. Nemusíte být spisovatelem nebo básníkem, abyste vyplodili pár něžných vět, které na tu vaši udělají dojem. Hlavu vzhůru.

3. Ukažte, že ji vnímáte

Oblíbené jídlo, splněné přání ve formě večeře v luxusní restauraci, kabelka, kterou si vyhlédla někdy před měsícem. I když to v tomto případě zavání trochu uplácením a materiálními statky, přece jen, za konkrétní věcí se může skrývat něco víc – to, že přítelkyni nebo manželku posloucháte a vnímáte (aspoň občas). Je to jako z té reklamy: důkaz místo slibů. Když se navíc zeptáte na její radu či ji v nějaké situaci požádáte o pomoc, zabodujete dvojnásobně. Ona dostala dárek a ještě si vážíte jejího názoru? Ta holka má evidentně šťastnej den.

4. Použijte jiná slova

Otřepané „miluji tě“ se dá nahradit nepřeberným množstvím jiných slov. Zbožňuji tě. Potřebuji tě. Chci tě. Stále jsem tebou okouzlený. Toužím po tobě. Těším se na tebe. Baví mě, že jsme tak spříznění. Pořád jsem v tom až po uši… Udělá to dojem. A ta největší pecka ze všech? „Zamilovávám se do tebe každý den, miláčku.“ Jo, vaše láska nestárne a je věčná! To chce fakt slyšet každá.

5. Pusťte tam nějakou vypalovačku

Jak vytvořit dokonalé romantické prostředí? Svíčky, víno, hudba. Jasně. Ale jaká? Jestli máte nějakou společnou písničku, použijte ji jako účinnou zbraň. Podle Seana Jamesona ale rozhodně neuděláte chybu ani tehdy, když vsadíte na nějakou slaďárnu popisující pocity vůči ní. Mezi takové patří například Nekonečná láska od Diany Ross a Lionela Richieho či nesmrtelný oplodňovák I Will Always Love You, který celkem brzy přežil samotnou interpretku Whitney Houston.

6. Narušte rutinu

„Pokud žijete v zajetí rutiny, možná máte děti, asi nemáte čas na pohodové snídaně. Pokud tomu tak je, jednou ráno překvapte a připravte romantické pohoštění a doneste ho až do postele,“ dál popisuje sexuální kouč s tím, že k příjemným vyjádřením lásky patří i obdarování květinami. Květen se na to vyloženě hodí. Nepadne na vás podezření, že jdete něco žehlit.

7. Postarejte se o jednoduché věci

Vyzvednout potomky ze školky, udělat nákup, hodit prádlo do pračky, nechat ji odpočívat a večer obdarovat masáží nohou. Dobrý nápad, jestli si chcete udělat oko – a mít sex pod oparem nehynoucí lásky vyjádřené gesty milujícího partnera (myslet si můžete, co chcete). Pecka.

8. Přidejte důvod svého zájmu

„Obdivuji, jak se staráš o rodinu.“ „Když jsem s tebou, cítím se uvolněný. Dodáváš mi pocit klidu.“ Aspoň někdy, a je jasné, že to nemusí být zrovna v květnu, konkrétně vyjádřete, proč s tou svojí jste. Věcně a jasně. I kdybyste měli najít jen jediný důvod, udělá jí to dobře. A účel světí prostředky.

A jak to s láskou máte vy? Vyjadřujete ji vůbec? Jestli ano, tak jak?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Inspirativní tipy, jak oživit váš vztah! Zkuste alespoň něco z toho a uvidíte, že to bude jako na začátku!