7 top dárků pro milovníky adrenalinu

Už je to zase tady – Vánoce. To znamená vybrat dárek pro celou rodinu, kolegy a kamarády. V dnešním článku vám poradíme sedm dárků pro adrenalinové nadšence. Věříme, že letošní Vánoce budou vaše dárky patřit mezi ty nejlepší.

adrenalin

Pokud hledáte dokonalý dárek pro milovníka adrenalinu, zde je sedm skvělých nápadů, které určitě potěší tátu, bráchu nebo kolegu v práci. Před nákupem si promyslete velikost a případně další proměnné. Může se stát, že každá aktivita vyžaduje jiný druh zboží a proto doporučujeme udělat si průzkum nebo si nechat poradit odborníkem.

Splitboard

Prvním tipem je splitboard. Tento speciální snowboard, který se dá rozdělit na dvě lyže, je ideální pro zkušené snowboardisty, kteří touží prozkoumat backcountry terén. Nejenže nabízí svobodu v terénu mimo upravené sjezdovky, ale je to také skvělá volba pro dobrodružné duše, které hledají nové výzvy.

Ceny splitboard kompletu se mohou pohybovat od 15 000 do 30 000 Kč.

Outdoor batoh

Dalším vynikajícím dárkem je vysoce kvalitní outdoorový batoh. Důležité je vybrat model s dostatečným úložným prostorem, voděodolností a pohodlným nošením. Takový batoh je nezbytný pro různé outdoorové aktivity od hikingu po camping a zajišťuje, že je vše potřebné vždy po ruce. Při výběru si dávejte pozor na objem batohu, ať nekoupíte příliš malý/velký. Obvykle jsou produkty rozdělené podle aktivit, takže vám to výběr usnadní.

Cenově se pohybuje od 2 000 do 7 000 Kč.

Fitness hodinky

Fitness hodinky s GPS a monitorováním srdečního tepu jsou dalším skvělým nápadem. Tyto hodinky nejen že sledují fyzický výkon během extrémních aktivit, ale také poskytují cenné informace o zdravotním stavu. S dlouhou výdrží baterie a funkcemi jako sledování aktivit a spánku jsou ideální pro každého sportovce. Vyplatí se přečíst si uživatelské recenze nebo se podívat na youtube recenze.

Ceny se pohybují od 3 000 do 15 000 Kč.

Trekové boty

Pro milovníky turistiky a outdoorových dobrodružství jsou kvalitní trekové boty nezbytností. Tyto boty by měly mít dobrou oporu kotníku, voděodolnou membránu a pevnou, ale pohodlnou podrážku pro různorodý terén. Dobré boty zajišťují bezpečnost a pohodlí na každém kroku, což je pro dlouhé výlety klíčové. Hlavně se ujistěte, že znáte správnou velikost. Trekové boty se obvykle kupují o něco větší, aby se do nich vešla i trochu nateklá noha nebo tlustší ponožka.

Očekávejte ceny v rozmezí od 3 000 do 10 000 Kč.

Potápěčské vybavení

A konečně pro ty, kteří mají rádi vodní sporty, je potápěčské vybavení skvělou volbou. Základní sada zahrnuje masku, šnorchl a ploutve, ale u pokročilého potápěče je dobré zvážit i kvalitní regulátor/automatiku a potápěčský počítač. Toto vybavení umožňuje objevování podmořského světa a je ideální pro dobrodružné výpravy pod hladinu.

Základní sady začínají na 5 000 Kč, zatímco profesionální vybavení může stát více než 20 000 Kč. Jednotlivé kousky pak stojí o poznání méně.

Odolný nůž

Dalším skvělým dárkem pro milovníky adrenalinu je kvalitní outdoorový nůž. Tento nástroj je nezbytný pro různé situace v přírodě, od přípravy jídla po nouzové situace. Pevná čepel, odolný design a ergonomická rukojeť jsou hlavními aspekty, které je třeba při výběru zvážit. Takový nůž nejen že je praktický, ale také symbolizuje dobrodružství a připravenost. Dobrou volbou je zavírací nůž nebo klasický “švýcarák”.

Ceny kvalitních outdoorových nožů se pohybují od 1 000 do 10 000 Kč.

Darujte zážitek

Poslední, ale neméně vzrušující nápad na dárek, je darování zážitku v podobě tandemového paraglidingu nebo skydivingu. Tyto zážitky nabízejí vzrušení z volného pádu a neuvěřitelné výhledy. Jsou ideální pro milovníky adrenalinu, kteří chtějí zažít něco opravdu jedinečného. Zní to příliš nebezpečně? Zvolte větrný tunel.

Cena za tento nezapomenutelný zážitek se může lišit v závislosti na lokalitě a balíčku, ale obvykle se pohybuje od 2 500 do 10 000 Kč.