6 ZTŘEŠTĚNOSTÍ ZE SVĚTA FOTBALU. TO JSTE NETUŠILI!

Fotbal nemá logiku, praví okřídlené přísloví. Při pohledu na následující skutečnosti nemůžeme než souhlasit. Posuďte sami…

149:0 na Madagaskaru

Trenér klubu Stade Olympique l’Emyrne, Zaka Be, byl naštvaný na sudí. V minulosti ho totiž vykázali na tribunu. Proto jeho hráči v zápase madagarské ligy proti AS Adema dostali za úkol sázet si tam bez přestání vlasťňáky. Fotbalisté poslechli a tak na konci zápasu světelná tabule ukazovala neskutečných 149:0 pro AS Adema. Trenéři se mají poslouchat, a tak jich fotbalisté za 90 minut stihli 149. Soupeř zkoprněle stál na své půlce a v roce 2002 vytvořil světový rekord, aniž by se téměř dotkl míče. Tresty? Většina hráčů z obou týmů vyvázla jen s varováním. Čtyři hráči dostali distanc do konce sezóny a kouč vyfasoval zákaz činnosti na tři roky.

Červená karta za 2 sekundy

Nejrychlejší červená v historii padla už 2 sekundy od výkopu. V jedné z amatérských fotbalových lig ve Velké Británii jí vyfasoval jistý Lee Todd. Ten si hned po úvodním hvizdu neodpustil komentář: „Kurva, to bylo hlasité!“ Rozhodčí se s ním nepáral a v odpovědi ho poslal do sprch.

Kam se hrabe Řepka

Bývalý kolumbijský reprezentační obránce Gerardo Bedoya je držitelem světového rekordu v počtu vyfasovaných červených karet. Během kariéry jich uviděl celkem 41. Tu poslední v roce 2012 v dresu Santa Fe. Tehdy byl poslán ze hřiště za to, že Johnnyho Ramireze z týmu Millionarios nejprve udeřil loktem a ležícího ho ještě nakopl do hlavy Prostě kliďas.

Prd za žlutou

Amatérský fotbalista z anglického Portsmouthu Levi Foster uviděl žlutou kartu za to, že prdl rozhodčímu do tváře v momentě, kdy mu kontroloval kopačky. Foster později přiznal, že si večer předtím pochutnával na indické kuchyni.

Sračka v přímém přenosu

Psal se rok 1990, konalo se mistrovství světa a Anglie právě rozehrála svůj úvodní zápas ve skupině proti Irům. Útočník Gary Lineker měl zrovna silný průjem. Při jednom skluzu jeho svěrač povolil a milý Lineker si nadělal do kalhot. Štěstí v neštěstí bylo, že zrovna pršelo a trávník byl mokrý. Trochu si tedy zajezdil po zadku a stihl utřít alespoň to nejhorší. Pak pokračoval ve hře jako by nic.

Zranění z oslav

Více než 1 z každých 20 zranění na hřišti si hráči přivodí během některé z divokých gólových oslav. Příklad za všechny: v roce 1978 nastoupil tým Ipswiche proti Arsenalu. Roger Osborne z Ipswiche v 77 minutě vsítil rozdílový (a nakonec i vítězný) gól. Při oslavách se nechal natolik pohltit emocemi, že omdlel, musel být z hřiště odnesen a vystřídán.

Napadají vás další zajímavosti ze světa fotbalu? Hoďte nám je do diskuze pod článkem!

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak poznáte ze hřiště, kolik má fotbalista dětí

Famózní liga při zápase středoškolské ligy