6 žhavých módních inspirací z Londýna. V čem vyjít do ulic a udělat parádu?

Péřovka a pletená čepice? Ne, ne a ne. Návrháři zase určili, do čeho byste měli ihned skočit – a nic moc standardního to není. Kam se pánská móda ubírá? Milovníci pletenin, barev i ženství zajásají! I na jaře to všechno unosíte.

London Fashion Week na začátku roku odhalil trendy pánského oblékání, které budou udávat proud na několik měsíců dopředu. Co zrovna frčí a půjdete ve šlépějích módních návrhářů nebo se jen zasmějete a zůstanete u svého oblíbeného trika a džín?

Velkoformátové kabáty a kostkované vzory ála děda Alfonz

Tenhle styl udělá radost každému, kdo miluje svrchní oblečení s puncem ležérnosti a pohodlí. Nedá se popřít, že velkoformátové kabáty jsou osobité, takže zapomeňte na všechno úzké, propnuté a prudce elegantní… Prostě se spusťte! Mimochodem, povoleny a ba dokonce žádány jsou vzory typické pro flanelové košile, tedy kostka a proužky.

Háčkované barevnosti. Kdo tohle vymýšlí?

Všechno se vrací, i háčkované modely. A co víc, čím barevnější a nápadnější jsou, tím víc se drží v kurzu. Někteří návrháři o nich dokonce hovoří jako o oknu do budoucnosti. „In“ tedy budete, pokud si ještě dnes obstaráte minimálně háčkovanou šálu, než skončí zima, ještě ji užijete. Ale tím to teprve začíná. Klidně přitvrďte. Co takhle hřejivé trenky? Hlavně aby neškrábaly! Proboha jen ne soby…

Zdroj:123RF.com

Teplé vesty pro každou příležitost

Nejen řidiči londýnských autobusů jsou do nich celí žhaví. Po víkendu módy si většina mužů vzpomněla, že ve skříni jim nějaký ten kousek visí. Máte bombera nebo nějaký poklad v armádních barvách? Sem s ním, budete dost nadčasoví. Hodí se po celé jaro.

Zdroj:123RF.com

 

Obleky „pro oba“

Nechte u ledu všechno, co se týče genderových rolí. Vivienne Westwood přišla s nápadem, že spojí muže a ženu – jen trochu jinak, než si možná myslíte. Tahle dáma vytvořila společenský komplet lichotící oběma typům těl. A věřte nebo ne, rozhodně tím nemyslela, že byste v tom měli chodit pařit, i když rajčatová červená něco takového evokuje. Dominantním prvkem kompletů je hedvábná košile s výstřihem. Máte odvahu? My teda asi neee…

Kreace od Vivienne Westwood. Foto: LFWM, Jeff Spicer

Kreace od Vivienne Westwood. Foto: LFWM, Jeff Spicer

Úplety budou frčet celé jaro

Hřejivé a pohodlné úplety se hodí vždycky. Ať už dáte přednost prvkům s kožešinou, nebo staré dobré jednobarevné klasice, rozhodně neprohloupíte. Pod svetry a kardigany noste košili a límeček způsobně vytáhněte ven. V případě, že dáváte přednost tričkům, vsaďte na ta s nápisy, která se inspirují 90. lety.

Tak trochu Fendi. Foto: Style.com

Tartanové nezbytnosti

Říká vám něco tenhle výraz? Tak ode dneška bude. Tartan je tradiční skotská látka s barevným čtvercovým vzorem, utkaná z česané ovčí vlny. Normálně se používá k výrobě kiltu, ale stačí se zeptat návrháře Olivera Spencera, jaký na to má názor… Kalhoty, kabáty, komplety – všechno „čtvercové“. Jaké máte možnosti?

Podívejte se na tabulku barevných kombinací. A jen tak pro info, pokud v tom všem budete trochu ztraceni… V různých oblastech skotských hrabství se vzory liší podle rodin. Proto si taky můžete vybrat z hromady variací, z nichž vám některá určitě padne do oka víc než ta jiná.

Tohle bude běh na dlouhou trať. Foto: vwqfkhw0.dinbxhc.selfip.com

Tak co, myslíte, že se návrháři trefili do vkusů většiny? Přesvědčit nás o tom mohou ještě 9. -12. června 2017, kdy se Fashion Week do Londýna vrátí.

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Abstinence jako nová móda? Proč je cool nepít a kdo je Generace Y?

Přísní hipsteři, kteří to už přehnali. Zvláštní móda!