6 důvodů, proč je klitoris tak boží

Klitoris je naprosto výjimečný. Modlete se k němu a oslovujte ho pane! Žádné jiné ústrojí u lidí neumí to, co on. Nebo snad znáte něco, co je o 50 % citlivější než penis? Pokloňte se lízátku!

Strategicky skvěle umístěný ženský orgán je něco, co se dá ženským závidět. Americký gynekolog William H. Masters, který se svojí ženou zasvětil život výzkumu lidských sexuálních reakcí a dysfunkcí, sice jednou pro Playboy prohlásil, že do roku 1966 si všichni mysleli, že klitoris neboli poštěváček je nějaká památka v Řecku, ale to je fuk. Tak omezení už dávno naštěstí nejsme. Spíš udivení.

Tenhle malý fascinující orgán nás pořád neskutečně přitahuje, a to z několika příčin, z nichž těchto 6 je asi nejzásadnějších.

1. Princip a účel? Famózní!

Dítě jím neprochází, močová trubice je taky někde jinde, tak proč vlastně existuje? Sexuologové se shodují, že poštěváček je unikátní orgán, jehož výlučnou a jedinou funkcí je zprostředkovat vzrušení.

To podle některých znamená, že ženské pohlavní orgány jsou oproti těm mužským na vyšším vývojovém stupni. No budiž. Stejně to není to hlavní.

2. Malý a zároveň velký

Má dva až pětadvacet milimetrů, měřeno napříč. Jeho větší část není okem viditelná, částečně vidět je pouze žalud poštěváčku překrytý předkožkou v latině nazývanou prepucium clitoridis.

Obecně se uvádí, že spatřit se dá tak čtvrtina z celého toho zázraku. Každopádně, k abnormálnímu rozšíření klitorisu může dojít při porodu (jedná se o vrozenou vadu), a to v důsledku intersexuality, kdy se klitoris podobá penisu, ale to jsme trochu někde jinde. Radši se vraťme k normálu.

3. Citlivější hračku nenajdete

Vzrušivost rozhodně nesouvisí s jeho velikostí. Některé velké poštěváky mohou být vůči stimulaci skoro imunní (přehnaně řečeno), kdežto ty malé, skoro až neviditelné, zase mimořádně citlivé.

TIP: Ti, z vás, kteří chtějí svoji prstohru posunout na další úroveň, zajisté ocení tipy na stimulaci klitorisu. Dozvíte se, jak správně lízat, jak masírovat a jaké erotické pomůcky případně zapojit do hry.

Pro srovnání, penis má 4 tisíce nervových zakončení, kdežto klitoris 8 tisíc, což již v roce 1998 diagnostikovala uroložka Helen O’Connell.

A kdyby to náhodou nestačilo, tak se dá poštěvák ještě víc zcitlivět s pomocí pumpy. Jak funguje? Mrkněte na video!

https://youtu.be/UMENZVHYfe0

4. Nafukování a vyfukování

S rostoucím vzrušením tenhle rošťák nabývá na objemu díky návalu krve (však je taky tvořen erektilní tkání), a to i bez jeho přímého dráždění. Stačí myšlenka, vzpomínka, oblíbená písnička, hlas, pohled a podobně. Zhruba za 30 vteřin dojde k reakci na daný podnět a šup, kámoš je venku. Paráda, ne?

5. Hra na schovávanou

Před vyvrcholením se klitoris smrští, skoro zanoří, takže ti méně zkušení se vylekají a považují milenku za příslušnici nějakého kouzelnického řádu nebo mimozemské civilizace. Není se čeho bát, je to naprosto normální, pokud se vůbec něco takového o ženském těle dá tvrdit.

6. Měnící se stav

Klitoris pořád roste z důvodu hormonálních změn, takže třicítka ho má obvykle čtyřikrát větší, než jak ho měla v pubertě. Tenhle fakt možná vysvětluje, proč je tolik samic po třicítce multiorgastických. Bledá závist! Taky vás to všechno tak bere?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex při menstruaci. Má pro chlapa nějakou výhodu?

Sex v kanclu. Kde je to nejlepší?