50 odstínů ženského přirození. Jakou má mít vlastně barvu a tvar? Je možné potkat dvě milenky, které by „ji“ měly stejnou?

Pokud to ještě nevíte, každé ženské přirození vypadá úplně jinak. Liší se velikostí, tvarem i barvou, a mnohé ženy nejsou se svými tvary spokojené. Tak jak by to mělo vypadat?

ženské přirození

Mnoho žen se obává, že jejich genitálie nevypadají „normálně“. Totéž i vám může blesknout hlavou, když potkáte nějakou, která má pysky jako sloní uši. Ve skutečnosti však neexistuje žádný normál. „Normální“ je to, co se vám líbí, s čím jste spokojeni a díky čemu uspokojeni. Jestli „to“ má o pár milimetrů víc nebo méně, není důležité. Ostatně, tohle spektrum zážitků může být doopravdy široké, takže se hned nelekněte.

Co žena, to originál

Velké stydké pysky a malé stydké pysky se pyšní různými variacemi i kombinacemi. Konkrétně u malých pysků se dost často objevují nejrozličnější díla matky přírody. Pokud je jeden vnitřní okraj delší, tlustší nebo větší než ten druhý, jedná se o asymetrii.

Co se týče formy „vnitřních rtů“, tak u nich není výjimečné, že jsou dlouhé a visící, někdy dokonce i vyčnívají mimo spodní prádlo. Už jste na něco takového narazili? Prý se to dobře cumlá… A jaká že je průměrná délka a šířka pysků? To, co se ví, vyplývá ze dvou malých studií, z nichž jedna byla provedena v roce 2005, ta druhá v roce 2014. Výsledky jsou přitom následující.

Pohlaď a polib. Ale kde?

Na základně rozsahu pozorovaných měření může být pravý nebo levý velký pysk dlouhý až 12 centimetrů, levý nebo pravý malý pysk obvykle bývá o dva, tři centimetry kratší. Přihlédněte však k faktu, že tyto hodnoty jsou pouze orientační a rozhodně nepředstavují standard. Setkat se tak lze s čímkoli. Důležitější je možná informace, jak na vás ta která štěrbinka zapůsobí, a co s ní hodláte dělat. Proto nejspíš potřebujete vědět, že podle sexuologů konkrétně malé stydké pysky patří vedle klitorisu k nejcitlivějším ženským strukturám!

TIP: Pokud vás náš článek inspiroval k dalšímu prozkoumávání ženské anatomie, seznamte se detailněji s anatomií vagíny. Dozvíte se, jaká je průměrná hloubka i průměr, i to, kolikrát je vagína schopná se při pohlavním styku zvětšit.

Dokonalejší než chameleon

Český sexuolog a gynekolog Zlatko Pastor říká, že právě na nich se vzrušení projevuje velmi zřetelně. Ve fázi plató se tyhle neposedy zvětší minimálně na dvojnásobek a často vystupují. Jejich barva se přitom při sexuální aktivitě mění od jasně červené po tmavě vínovou.

Po orgasmu, tedy v době uvolnění, se zhruba do patnácti minut tmavě červená promění zpátky na původní růžovou. Zkuste si někdy tohoto barevného ohňostroje všimnout, je to docela zajímavé. Mimochodem, je obvyklé, že obě sady pysků jsou tmavší než okolní kůže. Ženský klín, to ale nejsou jenom stydké pysky.

Poklekni a promluv k věci

Možná, že si potrpíte spíš na prozkoumávání samotné pochvy. O ní se dá říct nejedna báječná věc, nicméně tahle je asi nejzásadnější. Při sexuálním vzrušení se vagina prodlouží a její dvě vnitřní třetiny se rozšíří. Pak je tu klitoris, z kterého vidíme jen jednu část, žalud poštěváčku, který je překrytý předkožkou. Tenhle žalud je zásobován nervovými vlákny více než penis, a proto je na dotykové podněty citlivější. Víte jak citlivý je váš klitoris? Zkuste na něj použít stimulující hračku, která vám pomůže k dokonalému prožitku. Nebo byste raději hračku bez vibrací?

Rozdíly ve struktuře a velikosti klitorisu jsou přitom opět značné. Průměrná velikost žaludu klitorisu se pohybuje mezi třemi až pěti milimetry v příčném i podélném řezu. Velikost celého „těla“ je zhruba 25 milimetrů. Zase ale platí, že vše je individuální, takže za svůj život stejně nepotkáte dvě ženy, které by klín měly jako přes kopírák.

Co na ženském rozkroku nejvíc milujete vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co dělat, když jí smrdí…

Poševní sekrety. Víte, co lížete?