5 způsobů, jak zvítězit nad kuchyní!

Kuchyněje ze své podstaty pro mnohé z nás nepřítelem! Přípava jídla je přeci od přírody ženskou záležitostí. Co ale dělat, když není vyhnutí! Několik způsobů existuje! My jsme pro vs vybrali těch nejlepších pět!

Nepouštět se zbytečně do velkých akcí

Když už vás hrozba smrti hladem do kuchyně nažene, proč si to dělat ještě těžší? Na co byste se patlali se svíčkovou (která by se vám stejně nepovedla). On to s váma ten Jirka Babica nemyslí zle. Uvařte si vajíčko, namažte si chleba a jděte od toho!

Tip: Vajíčko není třeba „na tvrdo“ vařit 10 minut. Nechte jej vařit minutu, a pak sporák vypněte a vejce nechte 12 minut pod pokličkou „dojít“.

Jídlo si nechte dovézt

Ne, tady opravdu není důvod k žádnému studu. Od čeho by tady dovážkové služby potom byly. A kuchyni se navíc v takovém případě prakticky úplně vyhnete. Jen je třeba dobře vybírat, jinak přeberete.

Tip: Rozhodně nezůstávejte jen u pizzy. Dnes se nechá objednat prakticky cokoliv. I řízek přes celý talíř. Třeba na damejidlo.cz.

Recept je zákon

Pokud se necítíte v kuchyni jako doma a vařit zkrátka musíte, vařte podle receptu. Recept nznamená nic jiného, že už to před vámi někdo vařil a že se to povedlo. Není potřeba posouvat světovou gastronomii, kdy máte prostě jen hlad! Receptu se držte jako klíště!

Tip: Internet je dnes samozřejmě receptů plný, ale pokud to jen trochu jde, držte se receptů které najdete v kuchařkách. A Čím starší, tím lepší! Vyjma Dobromily Rettigové. Takové potraviny už se skoro nevyrábí.:) Té se vyhněte obloukem.

Nechte si poradit

Ano, taky to nemáme rádi, když nám někdo do něčeho mluví, ale v kuchyni se nebojte udělat výjimku. Umí sousedka vařit? No tak šup za ní. Třeba je i pěkná!

Tip: S vařením vám mohou pomoci i videorecepty. Jak mohou vypadat se podívejte v přiloženém videu!

Do kuchyně vůbec nelezte

Pokud nevěříte, že se to dá zvládnout, do kuchyně vůbec nevstupujte! Restaurace nebo hospoda je prakticky v každé obci a za ty nervy žádné jídlo světa nestojí!

Tip: Není třeba chodit někam naslepo. I u nás najdete nějaké recenze, kam se vydat. Tak si nechte poradit a dobrou chuť!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Gordon Ramsay jak ho neznáte

Chcete být v kuchyni za borce? 7 geniálních možností, jak přelstít cibuli