6 věcí, které musíte v šatníku mít!

Moudra typu – každej chlap musí smrdět na dálku, už jsou dávno pasé. Moderní doba, a hlavně ženský, si prosadily, že chlap by měl být minimálně čistý na venek a alespoň dvakrát za týden se převléknout. Co nosíte uvnitř je každého věc. V šatníku byste měli mít minimálně tohle!

Co musíš mít v šatníku

Nemyslíme si, že byste nevěděli, co si vzít na sebe. To snad už za nás zařídila vaše matka. Takže asi nebude žádným překvapením tenhle seznam nutností, které v šatníku musíte mít. A proč to připomínáme,  když vy to vlastně víte? Jsou to zároveň věci, na kterých byste neměli šetřit, i když zrovna situace ve vaší peněžence připomíná Somálskou oblast.

1.Trenky

Jestli hledáte základní kámen lidské civilizace, pak zapomeňte na historii a koukněte se mezi nohy. No přesněji řečeno na své trenky. Ve svém šatníku byste měli mít minimálně jedny slipy či trenky (boxerky) v decentním stylu a hlavně čisté!

2.Jednoduchý svetr

Chcete-li oslnit na prvním rande, nebo klidně na třetím, určitě musíte mít svetr. Ne ten se sobama, co má hlavní představitel filmu Deník Bridget Jonesové (nekecejte, že jste to neviděli s bejvalkou). Jestli takový máte, tak na něj rychle zapomeňte. Veškerá paráda bude v pytli a city v ní stejně neprobudíte. Je to základní položka ležérní elegance, takže sáhněte po jednoduchém svetru jedné barvy s kulatým výstřihem nebo do „V“, záleží, co vám sedne víc.

3.Kvalitní a neroztrhané džíny

Hele, jestli jste si nevšimli, Marlboro man už dávno není v kurzu. A i když vám přijde, že nějaká ta díra na džínovejch gatích, a to i když je tam schválně, je sexy, tak možná ve dvaceti. Zapomeňte na divokej západ a kovboje a pořiďte si kvalitní značkový džíny. Barva je snad jasná. Tmavě modrou nezkazíte nic. Ale…i když je vám to příjemný, vyvarujte se vysokému pasu a košili zastrčené do kalhot. Je to absolutně antisexuální pro jakoukoli roštěnku. Nechcete přece vypadat jako vesnickej balík. A je jedno, jestli vám je tenhle týpek sympatickej.

4.Košile

Nemáme na mysli košili k obleku. Každej nemusí pracovat přece od stolu, i když přiznejme si, že se občas najde příležitost, kdy byste ji upotřebili – třeba pohřeb příbuzenstva. Teď ale mluvíme o sportovní košili, kterou můžete vzít třeba na pařbu a která z vás udělá největšího elegána z celý party. No a bodovat se hodí vždycky. Nevíte přece, koho tam potkáte.

5.Tenisky

Co by byl chlap bez tenisek že? Výrobci si asi mnou ruce, ale jedno se jim musí nechat. Stejně jako džíny jsou i tenisky nesmrtelný – tedy alespoň v pánském světě. Doporučujeme  mít alespoň jedny bílé. Hodí se ke všemu, mají styl, nikdy neurazí – teda pokud je nemáte ošlapané pomalu z minulého století a netrčí vám z nich fosforeskující tkaničky. Nezaškodí je jednou za čas hodit do pračky, abyste v nich probudili zase život. A ten bakteriální naopak zabili.

6.Nekecky nebo mokasíny

Kecky jsou fajn, ale na svatbu, promoci sestry, do divadla nebo na pracovní schůzku, ze který kouká povýšení od šéfa, se hodí spíše nějaké nekecky. Je jedno, po čem sáhnete – chce to jen trochu společenštější obuv. James Bond taky nechodí jen v teniskách po pláži. A jakej je to frajer!

No, řekněme, že tohle je úplný základ. K dokonalému image gentlemana vám ještě chybí minimálně kvalitní hodinky, nějaká ta sportovní bunda a stylová taška. To už je ale vyšší pánská. A o té zase někdy jindy. Bez čeho se neobejdete vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak nevypadat při pracovní schůzce jako vesnickej balík

5 věcí, který vám můžou zachránit kejhák.