5 tipů, jak si to rozdat s novou holkou, když jste nervózní

První soulož s novou milenkou, která nahradila dlouhodobou partnerku? Podle sexuologů vůbec není nic snadného! Jak se chovat a proč přiznat nervozitu? Tyhle tipy se budou hodit!

Znáte ten pocit. Bejvalá je bejvalá už nějaký ten týden, nová známost se zatím ještě trochu stydí. Byli jste v kině, na večeři, zase v kině, a teď se konečně schyluje k zásunu. Protože to prostě víte, vyčistíte si zuby, vezmete čistý spodky a možná použijete i vodu po holení. A co dál? Jak si poradit s tou nervozitou a nejistotou, která vás z nějakého nepochopitelného důvodu trápí?  Takhle se hodíte do klidu!

Nejen ženy trápí rozpaky

Britská sexuoložka Tracey Cox radí nedělat z toho kovbojku. Vždyť máte za sebou nějakou sexuální historii, tak o co jde? (To, že to bylo s jednou ženou, se taky počítá.) Nervozita je normální. Nejistota taky. Podle sexuoložky už jen fakt, že jste v předešlém vztahu strávili spousty let, a teď přichází nová etapa, může každým pořádně zamávat. A pocity vypadají asi takhle…

„Jedna část vás popohání, abyste se nezdržovali, ale rozum vám doporučuje, abyste celibát radši prodloužili o dalších sto let, protože byste se mohli totálně znemožnit,“ nastiňuje situaci. Má recht. I chlap je jen člověk. Tak směle do akce. S jejími tipy se vyhnete trapasům, a i když se do nějakého dostanete, vybruslíte

5 základních bodů

1. Nepanikařte, i když si připadáte hrozně

Pořád dokola si opakujte „já chci ji, ona mě“. To vám pomůže hodit se do klidu.

2. Doznejte se k nervozitě

V posilce jste nebyli už měsíce, takže kromě psychiky, i to tělo nestojí za nic? Pakliže se stydíte, nechte si spodky a vklouzněte do postele.

Tracey Cox v těchto případech doporučuje normálně přiznat, že s vámi cloumá nervozita. Kolikrát pomůže věta: „Už dlouho jsem s nikým neměl sex. Připadám si jako nezkušený puberťák.“ Tahle citovka zabírá. Ženský mateřský syndrom se postará o zbytek. A koneckonců, nejste v tom sami.

Budoucí milenka uvažuje podobně jako vy, tedy přemýšlí nad tím, jestli v posteli bude dobrá jako její předchůdkyně. Jste tak na stejné lodi.

3. Držte se základních jistot

Nervy mohou pokonit mnoho věcí, tak jestli je v podobných situacích neumíte zkrotit, držte se základních pravidel. Líbání, jednoduchá předehra, akce. Nevymýšlejte nesmysly. V mezičase maximálně zkuste zajímavou techniku, která ženy vzrušuje. Řekněte si jen o její ruku… Návod ve videu!

4. Používejte humor

Nepostavil se? Došlo k jinému trapasu? I to se stává. Zkrátka svoje touhy i těla ještě neznáte, není třeba dělat z toho kovbojku na pokračování. Netlučte se do hlavy a neomlouvejte se. Jen řekněte: „To byl ale propadák. Teď, když už ho máme za sebou, se konečně můžeme pomazlit.“ Tradá!

5. Počítejte s plačtivým dojezdem

Může, ale nemusí se to stát. Co? „Pro řadu lidí, zvlášť pro ženy, znamená pohlavní styk s novým partnerem definitivní konec předešlého vztahu. Přijde to jako rána z čistého nebe,“ tvrdí Tracey Cox, která tak naráží na fakt, že i když první sex stojí za to, citově rozházená roštěnka se po něm může sesypat.

Radši se na nic neptejte a v klidu jí uvařte kafe. Co se týče vašeho smutku, pokud nějaký přijde, nebraňte se mu. „Nezapomeňte na to, že konec je především úžasný začátek něčeho nového, lepšího,“ uzavírá sexuoložka ve své knize Žhavý sex. No, a to je vlastně všechno.

Víte, že…

Podle průzkumu společnosti LoveHoney, kterého se zúčastnilo 2 300 lidí, vyplynulo, že ženy na první sex s novým partnerem čekají tři týdny, což je asi pět společných schůzek. To jen tak pro info, abyste věděli, jestli máte přibrzdit.

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prapodivná žádost o sex. Takhle to nefunguje!

6 věcí, které ženy při sexu nenávidí!