5 šílených vychytávek pro chytřejší hygienu

Mysleli jste si, že šílených technických věciček je už na světě dost? To jste ještě nevěděli o těchhle. Je to maso!

Laserová žiletka Skarp

Index šílenosti: 2
Odkaz na web: www.skarptechnologies.com
laserová žiletka
Přijde vám, že je holení otrava? Samozřejmě, s laserem je všechno hned zábavnější. Vědci přišli se žiletkou, která nenabízí víc břitů, ale chlupy kosí pomo
cí světla o specifické vlnové délce. Právě ta by měla narušit strukturu chlupu a bez problému jej ufikne. Autoři projektu tak slibují holení bez podráždění a hrají i na notu ekologie – vystačíte si s jednou žiletkou. Nicméně, pořád do ní musíte kupovat baterky. Jedna tužkovka zajistí chod Skarpu zhruba na jeden měsíc.

Chytrý deodorant ClickStick

Index šílenosti: 3
Odkaz na web: www.getclickstick.com
STICK
Chlupy bychom měli, pojďme se zaměřit na pot, resp. jeho pach. Pakliže pravidelně zapomínáte, že byste si měli natřít podpaží, ClickStick vám s tím pomůže. Na pohled jde o klasický gelový deodorant, který ale můžete spojit se svým mobilem. Aplikace vám připomene, že byste se měli natřít a průběžně také sleduje vaše hygienické návyky. Apka a samotný ClickStick se pak postarají o to, abyste si vždy nanesli tu správnou dávku. A když vám začne deodorant docházet, můžete si jej z apky dokoupit.

Senzor na zápach z úst Breathometer Mint

Index šílenost: 3
Odkaz na web: www.breathometer.com
Sc5UbuKNBCn-FGLsVlVTiRTTbnZ7MoG9mMvW8zeLfos
Zápach z úst nemusí znamenat jenom to, že si nečistíte zuby. Může být i příznakem různých onemocnění. Vychytávka Mint od společnosti Breathometer vám pomůže zjistit, co se ve vaší ústní dutině vlastně děje. Stačí vydechnout a senzory vše pořádně zanalyzují. Výsledky se pak objeví v aplikaci na displeji vašeho telefonu. Zjistíte tak, jestli je vhodný čas na žvýkačku nebo skleničku vody. Breathometer si všechna data pamatuje, ukládá a může tak poskytnout obrázek o vašem zdraví. Vám nebo vašemu lékaři.

Chytrý držák na toaletní papír Rollscout

Index šílenosti: 5
Odkaz na web: www.rollscout.com
1qFNSzhFb1sKoZzdVpcgczqk6qWMnT0BsSorO7Z2y64
Nejspíš se vám už někdy stalo, že jste vykonali potřebu a až po ní jste si všimli, že došel toaletní papír. Autorům projektu Rollscout se to zřejmě stávalo tak čas to, že vyvinuli chytrý držák na toaleťák. Ten kontroluje, jestli je papír k dispozici, a pakliže není, dá vám o tom vědět upozorněním na mobilním telefonu. Okamžitě tak víte, když vám někdo ruličku „dodělá“. Jemnou ironií budiž fakt, že za projektem stojí dva Indové. Všichni víme, jak dokáže dobré kari člověka protáhnout…

Senzor na měření plynatosti CH4

Index šílenosti: mimo měřitelné hodnoty
Odkaz na web:www.iwantch4.com
MBeJjTOht4qgFNVH551BLfLKcj4BJrbvHzljh9N_4dA
Na konec jsme si nechali věc nejdivější. Ano, bez jakékoliv srandy, někoho napadlo vytvořit senzor na prdy. Jmenuje se CH4 a jde o drobné zařízení, které si upevníte za kalhoty nebo pásek. Během dne pak měří plyny, které vypouštíte. A i když tvrdíte, že neprdíte, moc dobře víme, jak se věci mají. A dokonce díky autorům CH4 víme, že průměrný člověk si uleví zhruba 13x za den. Senzor komunikuje s aplikací ve vašem mobilu a výsledkem tak může být informace o tom, po jakém jídle prdíte nejvíc.
Další zajímavé aplikace najdete na webu http://www.applikace.cz.
Autor: Redakce
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Mluvte se svou kočkou. Aplikace vám pomůže
3 zábavné aplikace, které vám vytuní tělo