5 nejlepších hotelových pokojů světa

Podle čeho hodnotíte kvalitu dovolené? Někdo podle jídla, jiný podle čistoty moře, někoho nejvíc uchvátí zasněžené svahy. Všichni se ale nakonec shodnou, že nejdůležitějším bodem, který udělá z dovolené tu báječnou, skvělou a neopakovatelnou, je ubytování. Podívejte se tedy na pětici nejlepších hotelových pokojů světa. V nich je spokojenost zaručena.

Nautilus Suite, podmořský resort Poseidon, Fidži

Nautilus Suite je ideálním místem pro ty, kteří na svých cestách hledají vzrušení. V tomhle případě totiž budete ubytováni doslova pod vodou. Poseidon je podmořský resort vybudovaný na exotickém ostrově Fidži. Apartmá má i vlastní korálovou zahradu a tlačítkem ovládané krmení ryb. Pro hosty tohoto luxusního a svým pojetím ojedinělého resortu je připravena i 16místná ponorka Triton na výlety mořským okolím.

James Bond Suite, Hotel Seven, Paříž, Francie

Když jde o agenta Jejího Veličenstva britské královny, tak byste zřejmě čekali, že tenhle pokoj najdete někde v Anglii. Ale kdepak, hostům z celého světa ho nabízí Hotel Seven v Paříži. Apartmá, které se někdy označuje také jako 007, vypadá, jak kdyby ho James Bond právě opustil. Kromě jeho oblíbených věcí tady najdete i zlatou toaletu, tureckou parní sprchu a televizi s úhlopříčkou 160 cm, na které si můžete pustit jakoukoliv filmovou bondovku.

Duplex Beach Villa, Viceroy, Maledivy

Při ubytování v některém z apartmánů Duplex Beach Villa budete na dovolené u moře v každém smyslu slova. V letovisku Viceroy na Maledivách budete bydlet v luxusní vile, která je vystavěna přímo na pilířích na moři. Doslova od podlahy ke stropu si můžete vychutnávat pohled na průzračnou mořskou hladinu. A kdyby se vám snad nechtělo přímo ze dveří skočit do moře, tak můžete využít vířivku v centru soukromé zahrady na molu.

The Free Spirit Spheres, Qualicum Beach, Kanada

Kanadě, na poloostrově nedaleko Vancouveru, vám nabídnou splnění dětského snu mnoha z nás – dům na stromě. Na Qualicum Beach jsou v korunách stromů „zavěšené“ Koule svobody ducha. Ubytování poskytují celoročně, protože podle provozovatelů každá roční doba nabízí hostům specifické zážitky. I když je prý všechno absolutně bezpečné, tak v koulích, kde kromě postele najdete i skříň, umyvadlo, mikrovlnou troubu a lednici, je možné pobývat až od šestnácti let.

Jewel Suite, The New York Palace, New York, USA

Skvost, klenot, drahokam – jméno tohoto pokoje (Jewel Suite) v newyorském hotelu Palace je zvoleno dokonale. Jeho dominantou je více jak šestimetrový lustr, který visí přes dvě podlaží pokoje. I styl stěn je zvolen tak, aby se v nich celý pokoj odrážel jako v diamantech. Po pobytu v tomto honosném pokoji s výhledem na Manhattan si dokonce jeden malý diamant odnesete – vsazený do prstenu jako poděkování za vaší návštěvu.

Autor: Petr Lízal

Foto: 4alltravelers.com