3 typy džín, které byste právě teď měli koupit

Obyčejné triko, mikina a hlavně džíny. To lidi podle módního průzkumu Fashion reportu prý nakupují a nosí nejvíc. Už se zajímáte o to, který denim frčí? Na tyhle 3 kousky si udělejte místo!

No jo, je to už dávno. Džíny byly původně pracovní kalhoty, ale od 50. let 20. století neskutečně jedou – až dodnes. A to byly patentovány až v roce 1873! Jejich podoba se mění, co rok, to nějaký ten „ideál“. A letos je vhodný čas na tohle… Dáte si říct?

1. Straight ve světlých odstínech

Konec zimy, konec nudným barvám! Džíny, které byste si měli na jaře a v létě obstarat, jsou rovné, nikde neplandají, nejsou vytahané, extra uvolněné ani hranaté. Zkrátka a dobře kopírují postavu a hlavně jsou ve světlých nebo rovnou vyšisovaných odstínech. A je jedno, jestli vyšly od Dieslu, Wrangleru nebo Hugo Bosse. Jo a nemusíte se bát ani děr.

Hurá do ulic! Foto: Pinterest

Roztrhané kalhoty (ripped džíny) jsou hitem jara 2016 a nejčastěji se ve spojitosti s nimi jedná o „opranou“ modrou barvu, díry připomínají zásah nožem a někomu mohou připadat i tak trochu jako street móda, i když elegantnější.

Unosíte je k bílým košilím, koženkovým bundám a celkověji formálnějším outfitům. Snad není třeba připomínat, že výběr kvalitního kousku, který rozhodně nestojí dvě stovky, je základ. Na světlou vás neužije? No tak si oblečte tmavší, když vám to udělá dobře…

https://youtu.be/snZ5eS8kQEM

2. Slim fit všude, kam se podíváš

Rovné a o něco málo volnější slim fit jeans v tmavších odstínech jsou dobrou volbou pro všechny, kdo mažou do kolbenky, za pult, za volant nebo kamkoli mezi lidi. Ohrnujte nohavice, volte tenisky, šněrovací semišové či kožené polobotky anebo jinou pohodlnou, ovšem do posledního puntíku vyleštěnou a čistou obuv. V případě, že máte o pár kilo navíc, sáhněte po tmavším denimu a pokud možno bez žádného oprání, které rozšiřuje stehna.

Jestli toužíte po inspiraci, můžete ji načerpat třeba u Levisu. Jen vybírejte, v čem vyrazíte do ulic….

https://youtu.be/3xaKspWfFgE

Chybu neuděláte, když přidáte světlou košili, například elegantní šedý svetr do véčka a navrch černé sako a hnědý pásek. Za tuhle kombinaci vás pochválí všude. Mimochodem, pro lov si vybírejte klasické bílé tričko. Podle vědců z univerzity Nottingham Trent budou vaše ramena opticky vypadat širší a pas užší. Tahle silueta do V všechny ženy bez rozdílu věku přitahuje! Podle výzkumů je pro ně sexy i triko červené – a kožené boty.

Ohrnujte, co vám síly stačí. Foto: Pinterest

3. Skinny pro ty, kdo módu zbožňují

Úzké nohavice, šedé odstíny džínoviny, žádné ležérní plandání. To jsou standardní skinny jeans, které nezamaskují ani deko špeků navíc. Ale ten dojem! K nim se hodí naprosto všechno a ženský budou zbožňovat váš moderní styl. Co k nim? Mokasíny. Ale ty nepadají jen tak z nebe.

Slimky. A cigára to nejsou. Foto: Pinterest

Slimky. A cigára to nejsou. Foto: Pinterest

Člověk se k nim většinou musí za ta léta plná módních přešlapů a omylů „prochodit“. A taky by měl zapomenout na komunistickou éru, kdy mokasíny za pár šupů v kombinaci s bílými ponožkami znamenaly symbol doby. Ale pět k džínům. Pokud potřebujete inspiraci k jejich nošení, obraťte se ideálně na metrouše. Tady je jeden z nich. Má to dost ohrábnutý, tak mrkněte a učte se…

https://youtu.be/OqkuFro36Wo

 Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zkombinovat džíny a tenisky

12 věcí, které z tebe udělají lumbersexuála