2 miliony měsíčně za leasing na auto? Máte na to?

Máte stažený zadek z toho, že platíte 8000 Kč měsíčně za lízačku na svoje auto? A co kdybyste platili třeba 2 míče měsíčně? Tyhle káry patří k nejdražším na světě.

Není to zase tak velké sci-fi. Stačí, když bude vaše sazba kolem 12 000 Kč na hodinu a lízačku za dvojku si budete moci dovolit. A pak budete moci sáhnout po některém z nejdražších aut na světě. Po kterém byste sáhli?

Leasingové kalkulačce se meze nekladou.

1. Koenigsegg CCXR Trevita – 114 milionů Kč

Budete se muset hodně ohánět, abyste si mohli dovolit nejdražší „sériové“ auto planety. Ale zase ta technika, ty výkony! Osmiválec o objemu pouze 4,8 litru umí nabídnout 1018 koní, což bohatě stačí na překonání 400 km/h, na dvoustovce je auto pod 9 sekund. A z 0 na 200 a zase na 0 to trvá jen 13,5 sekundy.
Hmotnost vozu je jen 1280 kg, ale při klidové rychlosti. Jakmile to rozpálíte na 250 km/h, vytvoří se přítlak ekvivalentní hmotnosti 350 kg.
A jak takové auto jede? No podívejte se sami.

2. Lamborghini Veneno – 98 milionů Kč

Veneno není žádný nováček. Lambo jej představilo už před dvěma lety, ke svému 50. výročí. Zástup zákazníků ale nebyl příliš dlouhý. Automobilka vyrobila jen 4 kusy tohoto auta. A překvapivě nebrázdí tyto vozy dubajské autostrády, ale spalují benzín na amerických silnicích. Jeden kus zůstává u automobilky.
Za co se vlastně platí? Technika vychází z „lidovějšího“ modelu Aventador. Dvanáctiválec o objemu 6,5 litru posílil na rovných 750 koní. Podrobně si můžete auto prohlédnout na videu níže. Pokud chcete slyšet jekot motoru, skočte zrovna na čas 1 minuta a volume doprava!

3. Lykan Hypersport – 68 milionů Kč

Automobil značky W Motors? Že jste o této automobilce ještě neslyšeli? Pak asi vaše ropná pole v Saudské Arábii nepatří k největším. Protože právě zde toto podivuhodné auto hledá svou klientelu. Asi byste ani neuhodli, že původ automobilky je v Libanonu. Pokud je vám ale design auta povědomý, vězte, že jej znáte z Fast & Furious 7.
O pohon vozu se stará šestiválec o objemu 3,8 litru, který si automobilka půjčuje z Porsche 911 Turbo. Výkon je vybičovaný až na 770 koní, stovku vůz udělá za 2,8 sekundy. Pokud se vám nezdá, co je na autě tak drahé, vězte, že LED světla jsou potažená diamantovým povlakem a kožená sedadla jsou prošívaná zlatem (nestudí to?). Když si auto koupíte, dostanete i nějaký ten bonus. Není to DVD přehrávač nebo sada zimních pneu zdarma, jak jste možná zvyklí, ale hodinky Cyrus Kepcys, které stojí kolem 5 milionů Kč.
Jaký je zvuk auta? No, už jsme slyšeli i zajímavější. Trochu nám připomíná Škodu 100.

4. Ferrari F60 America – 60 milionů Kč

Jak už z názvu auta vyplývá, vyrobeno bylo pouze pro USA. Ne náhodou proběhla světová premiéra v Beverly Hills. Znalec by mohl říct, že je to jen F12 bez střechy a měl by do určité míry pravdu. Nějaké drobnosti ale automobilka přeci jen předělala.
753 koní poskytuje dvanáctiválec o objemu 6,3 litru. Na stovku to vozu „trvá“ 3,1 sekundy a maximální rychlost výrobce nikdy neuvedl. Kterého Američana by to také zajímalo, že?

5. Bugatti Veyron Super Sport – 43 milionů Kč

Pokud hledáte fakt rychlé auto, se kterým vás nedohoní ani policejní Passat, sáhněte právě po seciální edici Veyronu. Pohání jej 1200 koní a maximálka je 415 km/h (to je o 285 km/h více, než kolik se můžete řítit po D1). Je nám ale jasné, že takovou maximálku asi každý nevyužije, mrkněme tak na praktičtější parametry, jako je zrychlení na 300 km/h za 15 sekund.
Pamatujete si legendární video Top Gearu, ve kterém James May zkouší maximální rychlost tohoto vozu? A že ji dokonce překonává? Připomeňte si jej.

Takže, které byste brali?

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší káry pro samičky

Automobilové skandály, které šokovaly svět