Žhavá zpráva z Radvanic: Anežka Svobodová havarovala v dechberoucí kvalifikaci

Máme aktuální informace ze závodu v Radvanicích. Anežka Svobodová havarovala při napínavé kvalifikaci díky své rivalce Veronice Honkocyové. Jak to celé bylo a jak všechno dopadlo, se dozvíte z naší reportáže.

Anežka Svobodová dnes za naší podpory naplno rozjela boj o medaile v Radvanicích, o kterých se definitivne rozhodne zítra. Přestože se dnes jely pouze dvě kvalifikace, naše žhavá favoritka má za sebou už malý dramatický závod. Co se stalo?

Anežka vydala špičkový výkon

Anežka celý den předváděla ve své třídě Supermono/Twin skvělý výkon. První kvalifikaci, která startovala v 10:15 dokončila na velmi slušném 12 místě s časem 1:59.940. Zajet tento závod pod dvě minuty je špičkový výkon.

Anežka tento víkend jede na úplně nové motorce, na které najela pouhých 40 minut, proto v té odpolední chtěla ještě zrychlit. Detaily vám přineseme v podrobné reportáži začátkem týdne.

Motorka se musela upravit

Provedlo se několik úprav na motorce a ve druhé kvalifikaci se závodnici podařilo zrychlit skoro o 5 vteřin. Nejlepší její čas byl 1:54.210 a dojela tak na fantastickém 4 místě ve své kategorii. Několik kol před koncem se ale připojila ke své rivalce Veronice a střetly se v boji, který vyvrcholil tím, že Anežka soupeřku předjela. Ta však podle našeho názoru neustála tento manévr a doslova to do Anežky zákeřně „naprala“ přímo zezadu. Jak se situace odehrála, uvidíte v našem exkluzivním videu.

Závody pokračují a Anežka v neděli pojede!

Anežčin tým bude celou noc intenzivně pracovat na tom, aby spravil motorku. Závodnice má jen pochroumaný kotník a zítra chce startovat – je to bojovnice.

Pozn. redakce: Děkujeme Petru Sněhotovi za krásnou titulní fotku!

Autor: redakce

Mohlo by vás zajímat:

Neodolatelná královna motorek Anežka Svobodová