10 sprosťáren, jejichž původ nepochopíte!

Používáme je všichni, ale kde se vlastně vzaly? Původ mají různý. Ale jedno mají přece společného. Jejich původ je veskrze zajímavý. Někdy prostý, jindy nesmyslý. Pojďme se podívat na naše nejobvyklejší sprosťárny!

Píča

Začněme pěkně od podlahy. Nejobvyklejší sprosťárna užívaná pro dámské přirození se dříve používala jako výraz pro sýkoru. Chápete? My moc ne, ale co už!

Kunda

Mále-li se držet kurzu, nelze vynechat kundu. Tahle paráda pochází z latinského slova cunnus což mnení nic jiného, než označení pro ženský pohlavní orgán. Takže taková vytuněná sýkorka!

Děvka

Tak tohle je vyloženě nuda! Slovo děva v minulosti zkrátka označovalo mladou dívku! A to ve všech slovanských jazycích. Pak už stačilo jen dodat „k“ a o zábavu je postaráno.

Prdel

Ten prd v tom čucháte naprosto správně. Slovo je odvozeno od staroslovanského perd. A tak jako jsme minule přidali „k“, tady prostě ubereme „e“ a dál už to není nic složitého.

Hovno

Své k svému. Tentokrát se musíme obrátit do staročeské historie. Hovno má původ od slova hovado, čili od skotu. Pokud jste někdy viděli, co dokáže taková kráva vypustit, asi budete mít pochopení!

Kokot

Přejďme pomalu k tomu významějšímu z pohlaví. Kokot sice patří původem mezi slova slovenská, ale hojně se používá i u nás. Jeho původ je třeba hledat u kohouta. Takže když řeknete, že vaši milou budí sousedův kokot, ještě si nutně nemusíte hned nasazovat parohy!

Čůrák

Ten prostě chybět nesmí. Nejedná se o žádnou hitparádu. Prostě se tím čůrá. Ale pro tohle slovo máme zkrátka slabost!

Šukat

Ale tohle je přece krása! Původně zkrátka jen rychlý pohyb. A jedno jestli v polštině, slovenštině, nebo v naší řeči. Zatímco poláci stále něco hledají (šukat v polštině totiž neznamená nic jiného), my už si dávno užíváme!

Mrdat

Původně bylo neslušné mrskat. Mrdat se běžně používalo pro pohybovat se. Ovšem dnes je to přesně naopak. Mrskat můžete co chcete, ale zkuste s tím, že jste ve fitku mrdali!

Prcat

A u sexu zůstaneme i na závěr. Ovšem tady se překvapení dočkáme. Původ slova je třeba hledat ve staroslověnském prčení. Jde totiž o páření koz…a dál to asi úplně rozebírat nemusíme,ne?

Jak krásně květnatá je naše sprostá mluva se podívejte v přiloženém videu s legendárním Jirkou Luňákem. A jestli máte slovo, které vám v našem výčtu chybí, šup s ním do komentářů!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vtipné hlášky z pohřebních síní

Top 13 smrtících hlášek z fitka