Výkalová kavárna a restaurace s hroby mezi stoly. Pošmáknete si?

Nadáváte na úroveň českých restaurací? Pomlouváte servírky, jídlo i pivo? Věřte, že může být i hůř. Představte si mezi stoly hroby, k jídlu ženské tělo nebo lejno. Jako fakt. Tyhle jídelny existují!

Kdysi dávno, v jednom díle reality show, ve které Zdenda Pohlreich napravuje blafy ještě hůře blafujících restaurací, hospod a knajp, se objevil podnikavý chlapík.

O vaření toho moc nevěděl, ale v závěru natáčení se našeho slavného kuchaře zeptal, co si myslí o jeho podnikatelském záměru. Chtěl si totiž otevřít restauraci, v níž by se podávala jídla vypadající jako výkaly. Zdenda nevěřícně zakroutil hlavou a jeho nápad smetl ze stolu. Jenže světe, div se, nejen český mozek napadlo něco takového! Co všechno můžete dostat na talíř mimo Českou republiku?

Lejno táhnoucí se z Asie do Kanady

V Torontu, tedy městě plném vybraných restaurací, tuhle novinku už mají v provozu. Otevřelo se tam totiž Poop Café, které nabízí dezerty s tematikou exkrementů. Obří červené WC, černé stěny, tucet rubínově červených toalet zastupujících židle. To je podnikatelský záměr Lien Nguyen, která se se svým kanadským manželem a zároveň spolumajitelem šíleného kaféčka pustila do dobrodružství v ryze tmavých barvách. Co ji to napadlo?

„Tak on ten koncept není úplnou novinkou, spíš se jedná o import z Asie. První stylová restaurace byla otevřena na Tchaj-wanu již před pár lety,“ říká paní Nguyen pro jeden britský deník. Pravděpodobně se jedná o slavnou Marton Theme Restaurant v Kao-siungu. Nguyen se motiv zalíbil už jen proto, že ho viděla v mnoha zemích, a to včetně Spojených států.

No comment... Foto: Pinterest

Myšlenka z Asie ze zhmotňuje… Foto: Pinterest

Už dávno neplatí, že oči taky jedí?

„Lidé to mají rádi. A to je důvod, proč jsme to přivedli právě sem. Je to šílené i legrační,“ směje se a dodává, že má denně několik telefonátů. Lidé jí říkají, že nezáleží na tom, jak jídlo vypadá, ale jak chutná.

„Hlavně kvalita je důležitá,“ nechává se slyšet. A její manžel Daniel Molnár přitakává, že ze začátku byl z nápadu nesvůj, nicméně když navštívil podobný podnik a usadil se do záchodové mísy, zjistil, jak moc je to pohodlné, a všechny obavy hodil za hlavu. No a vznikly dezerty odpovídajících tvarů a barev. Jak ale poznat ty správné a věrohodné rozměry?

Manželé se inspirují japonskou karikaturou, která se vysílala v 90. letech. V tomto seriálu výkaly nosí bílé boty i rukavice. No, Kanada se má na co těšit!

Stejně jako v případě Tchaj-wanu, nebo třeba restaurace v Šen-čenu v jižní Číně v provincii Kuang-tung, kde se jídlo servíruje v miniaturních záchodových mísách a ubrousky zastupují toaletní papíry, si zákazníci přijdou na svoje. Že tohle pro vás rozhodně není? Nesnesete ani pohled na vlastní lejno? Tak se vám možná bude líbit záměr obědvání v oblacích.

Gastro zážitek s nohama ve vzduchu

Návštěvníci belgického Bruselu si mohou vychutnat jídlo společně s okolo prolétajícími ptáky. 22 speciálně konstruovaných židlí a stůl jsou vyzvednuty jeřábem do vzduchu, vy si vychutnáváte krajinu, zvědavé lidi pod sebou a hlavně skvělé jídlo, vzácné ingredience a kvalitní víno. Jedná se tak o velmi nevšední zážitek, který se nedá popsat slovy. Vlastně, bude lepší, když se mrknete na video. V něm je atmosféra takového oběda nebo večeře vystižená fakt přesně!

Nejen po kotníky ve vodě

Člověk si nemusí říkat o vodu. Foto: Pinterest

Člověk si nemusí říkat o vodu. Foto: Pinterest

Říká vám něco Labassin Waterfall Restaurant v San Pablo City? Filipíny, jasně. Jestli se někdy náhodou ocitnete poblíž, zkuste tohle neobvyklé restaurační zařízení navštívit. V podstatě je to tak, že nejíte u vodopádu, ale přímo ve vodopádu, takže nutně musíte počítat s tím, že suchou nohou odejít nelze. Výhodou je, že po celodenním chození si ty hnáty aspoň umyjete.

Pro milovníky smrti

A co jestli vás rajcuje krev nebo smrt? No problem.

Cannabalistic Sushi – Tokio, Japonsko. „Njotaimori“ v japonštině znamená „talíř z ženského těla“. V této restauraci se pojídá jedlé tělo vytvořené z těsta s omáčkou simulující krev. Tělo se přináší na nemocničních nosítkách a hosteska ho krájí skalpelem.

The New Lucky Restaurant – Ahmadábád, Indie. A tak si tak jíte, a okolo vás jsou rakve, svíčky a hroby. Majitelé restaurace říkají, že obchod kvete a smrt jim přináší štěstí. Tak dobrou chuť, no…

Eternity Restaurant – Truskavets, Ukrajina. Obchod se smrtí evidentně vzkvétá i jinde než v Indii. Až budete mít cestu na Ukrajinu, zavítejte do hospůdky, tedy do budovy bez oken, která se jeví jako obří rakev. Uvnitř najdete smuteční věnce, zdi zahalené do černé a pochopitelně rakvičky. Na jídelníčku jsou pochoutky s názvem „sejdeme se v ráji“. Co víc si přát ke štěstí?

Tak co, kde byste chtěli jíst?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

7 největších skládek odpadu světa. Poblíž byste bydlet nechtěli!

Proč si lidé fotí jídlo na Instagram? Věda už to ví!