To snad ne! Nejhorší fotbalová zranění

Máte slabý žaludek? V tom případě následující krkolomnosti čtěte a sledujte velmi, velmi obezřetně! Tady jsou nejhorší fotbalová zranění.

Fotbal je hra pro slečinky, říká se. Simulanti, primadony, hérečky. My v redakci ale máme kopanou rádi a nedáme na ni dopustit! Fotbal totiž není jen o sprinterských soubojích za balónem či porovnávání si kvalit účesů. Je to hlavně dřina, obětavost, snaha jít až na hranu možností. No a to občas nemusí dopadnout úplně dobře. Leckdy se stává, že kdo do toho jde po hlavě, pěkně to do ní taky schytá. A nebo stačí mít jen pořádnou smůlu. Odvážné nátury se můžou podívat na pár děsivých obrázků:

https://www.youtube.com/watch?v=1970viGIwKM

O všech skutečně ošklivých zraněních bychom se mohli bavit dlouho. Podívejme se na několik, které se nám vryly do paměti (i když jsme to třeba ani nechtěli):

Petr Čech – zrod slavné helmy

Asi žádné zranění nezasáhlo tuzemské fandy tak silně jako zrovna tohle. Je tomu už devět let, co Stephen Hunt, od té doby nejnenáviděnější fotbalista v naší kotlině, dosti nešetrně udeřil gólmanského mága kolenem do hlavy. Fraktura lebky a další komplikace na sebe nenechaly dlouho čekat. Petr Čech se ale dokázal zázračně rychle uzdravit a po pouhých několika měsících znovu naskočil do branky své Chelsea. Tentokrát již se speciální helmou, se kterou ho známe dodnes. Drama s prozatím šťastným koncem!

Djibril Cissé – extravagance v účesech i zraněních

Nekorunovaný král děsivých zranění byl svého času jedním z nejlepších útočníků na světě. Kariéra tohohle rychlého a technicky nadaného Francouze oficiálně skončila teprve před pár dny, a to v pouhých 34 letech. Není se čemu divit, během let na trávnících prodělal hned několik skutečně děsivých zlomenin obou nohou. Až se nechce věřit, že neskončil už dávno. Pokud nevěříte, mrkněte na patnáctou sekundu videa, tam uvidíte víc, než byste chtěli.

Patrick Battiston – pohled do historie

Vraťme se o pár dekád zpátky, konkrétně do roku 1982, kdy bylo k vidění jedno z těch skutečně nejnechutnějších zranění. Francouzský záložník Battiston se srazil s německým golmanem a následky rozdýchával ještě dlouho – čtyři vyražené přední zuby, zlomená čelist a dokonce i poraněný obratel. Německý pořízek z tohohle zákroku vyšel bez trestu, Battiston si na návrat na zelený pažit musel skoro půl roku počkat. Tenkrát se s tím holt nepárali.

Luke Shaw – čerstvě na marodce

Nejnovějším přírůstkem do této smolné řady je stále teprve dvacetiletý anglický reprezentant Luke Shaw. Šikovný levý bek přišel loni v červnu do Manchesteru United a stal se stabilní součástí základní jedenáctky. Letos v září, při zápase Ligy mistrů s PSV Eindhoven, však utrpěl zlomeninu nohy. A dokonce dvojitou! Uvidíme, za jak dlouho se mu podaří vrátit.

Na jaká hororová zranění si pamatujete vy? Anebo se je snažíte radši rychle zapomenout? Podělte se s námi.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Český fotbal vře. Rozhodčí se bouří

Ruský fotbalový trenér je magor