Sperma v oku. Průšvih! Co obsahuje a proč není moc dobré ho tam mít? Jaké nemoci se tím mohou dostat do vašeho těla?

Milenky, kterým se při sexu dostane sperma do oka, by mohly vyprávět, jaký je to pocit. Ale nejde jen o pocit, jde o mnohem zásadnější věci. Třeba nemoci, které se ze spermatu skrze oko mohou dostat do vašeho těla. A stačí, když si strčíte vlastní potřísněné ruce, kam nemáte. Co máte v takové situaci dělat?

sperma v oku

Ejakulát je tvořený celou řadou věcí, které ve vašem oku opravdu mít nechcete. Jedná se o tekutinu bohatou na fruktózu, která činí 65 až 70 procent celkového obsahu. Dál počítejte s kyselinou citrónovou, enzymy a lipidy tvořící 25 až 30 procent obsahu.

Mezi další složky spermatu patří chlór, zinek, sodík, kyselina mléčná, kyselina močová, draslík, fosfor, hořčík, dusík, proteiny, antigeny, DNA a hrstka dalších živin. Nic proti složení. Pokud se ejakulát nachází v pochvě, nebo na jejím těle v místě břicha či prsou, jedná se o ideální stav.

Neškodná nehoda i průšvih

Ejakulát na bulvě může vést k přenosu pohlavní choroby, jako je chlamydie, kapavka nebo virus HIV. Pokud máte to štěstí, nedojde k nákaze, ale pouhému podráždění oka, které může trvat i několik hodin. Lékaři radí, že v tomto případě má jít stud a hrdost stranou. Klidně se braťte se na člověka v bílém plášti a popište mu, co se stalo. Muž muže vždycky pochopí. Vyvarujte se nepříjemností u doktora používáním ochranných prostředků, když vám nevadí náhodný styk s osobou, o které nevíte její zdravotní stav. Je to to nejměnší, co pro sebe můžete udělat.

Oko si nemněte!

Nikdy si však spermatem zasažené a podrážděné oko nemněte, jinak problém ještě zhoršíte! Jestli máte po ruce oční kapky (tekuté slzy), sem s nimi, důkladný výplach vám může ulevit. Nemáte-li nic, co prošlo lékárnou, použijte (a to co nejdříve) vlažnou vodu. Následně na oblast přiložte teplý obklad. (Namočte čistý (!) ručník nebo kuchyňskou utěrku do čisté vody.)

Jak oko správně ošetřit?

Týká-li se problém milenky, uklidněte ji. Ačkoli asi tak prvních 10 minut bude mít pocit, že kvůli spermatu oslepne. Ale není tomu tak. Ejakulát slepotu nezpůsobuje, ačkoli je přirozené, že mnozí lidé mají v tomto směru obavy.

Místo podporování hloupých mýtů zasažené oko důkladně opláchněte, a to včetně řas, které vytváří půvabný domov pro filcky neboli muňky. V tomhle směru se hygiena prostě vyplácí. To, že jste úplně z obliga a klidně si celou situaci můžete dát znovu, však podle doktorů poznáte až za 12 týdnů, které se počítají za takovou malou inkubační dobu. Pokud se v této lhůtě nic neděje a oko je v pořádku, můžete si oddychnout. A jak ihned poznáte, že jste dostali infekci?

Kdy navštívit oční kliniku?

Jakmile oko slzí, bolí, pálí a produkuje podezřelý výtok déle než několik hodin, lítáte v tom vy nebo ona až po uši. Pak už vás nikdo jiný než očař nezachrání. Existují však i případy, kdy se nepříjemné pocity protáhnou do dalšího rána, aniž by to znamenalo nějaké následky. Postižení však nicméně přiznávají, že si ejakulátem zasažené oko mnou. Doopravdy se tomu snažte vyhnout za každých okolností!

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Má roční období vliv na lásku a sex? Kdy to ženy chtějí nejvíc a proč? Kdy mají muži nejvíc spermatu? Vědci mají jasno!

Ženy prozradily, na co myslí během sexu. A proč tomu tak je? Za všechno může jejich tělo! Všechno se dá ale změnit