Proč jít o Vánocích do kina na horor Krampus: Táhni k čertu!

Vánoce se blíží a spolu s nimi se do kin blíží nový vánoční film s názvem, který tak úplně nepropaguje klasickou vánoční atmosféru, Krampus: Táhni k čertu. Dorazit by k nám měl 10. prosince a i pro naprosté odpůrce Santy Clause poskytuje to uklidňující vědomí, že tentokrát nedorazí Santa, i když jde o americký snímek. A my můžeme poskytnout seznam důvodů, proč jít na film do kina.

Vánoční idylka je mainstream

Tři oříšky pro popelku, Princezna se zlatou hvězdou na čele anebo i ty zahraniční snímky s pohádkovou podstatou a šťastným koncem se nám vysypou pod stromeček každý rok, tak proč neudělat tenhle rok trochu jiný? Legendary a Universal Pictures nabízí rodinnou komedii, která se v mžiku zvrtne v hororový zážitek, kdy i nejroztomilejší vánoční ozdoby ožívají a prahnout po krvi. A navíc… nic by snad nemohlo utužit rodinné vztahy tak dobře jako vědomí, že někde (na plátně) se má nějaká rodina daleko hůř, až dokonce čelí vlastní smrti a celému kinu nezbývá nic jiného, než se strachovat o jejich nejistý osud. Samotné dno pekla Krampus a krvelačný arzenál obživlých dětských hraček je více než dostačující hrozba.

Adam Scott a Toni Collette

Sarah (Toni Collette) a Tom (Adam Scott)

Krátká lekce z folklóru a historie motivů úspěšných filmů

Krampus je vlastně obdoba českého čerta a původem pochází z německy mluvících alpských oblastí. Je průvodcem a stínem Svatého Mikuláše. Na rozdíl od něho nedává, ale bere a protentokrát nás bere na hrůzostrašný zážitek do kina, snad jenom ty nejmenší by bylo lepší nechat doma. Od toho nejmenšího z nešťastné rodinky ale pochází právě všechno to zlo ve filmu.

Hladina emocí v rodině malého Maxe je totiž rozvířená jako oceán za nejhorší mořské bouře, a tak není divu, že po chlapcově nevinném přání zrušit Vánoce skutečně pravá bouře vypukne. Dopadlo to přesně jako s Kevinem a zmizením celé rodiny McCallisterů. Připočtěte příšerky v gremlinovském stylu a máte v ruce kombinaci jedné vánoční a jedné hororové komediální klasiky. No jak by tohle mohlo zklamat?

Max (Emjay Anthony)

Max (Emjay Anthony)

Návod pro přežití Štědrého večera za nejhorších podmínek

Elektřina ze hry, nikdo v blízkém okolí, vichřice, že se z domů nedá vyjít… a plná lednice zbytků se štědrovečerní večeře. Na to platí v komediálním duchu jedině pivko, trocha sarkasmu, ale nakonec stejně ohled na bezpečnost svých příbuzných. Bude to ale opravdu stačit k přežití? To zjistíte jedině v kině!

https://www.youtube.com/watch?v=vE4aLXygofk

 Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co napadne s prvním sněhem do prosincových kin?

Recenze GangsterKa: Afričan – jak nakonec Krejčíř dopadl?