Pivko nebo víno? Už jedna sklenička a půl organismus zblbne!

Jedno orosené pivko po tréninku, film a dvojka vína s milenkou… Uškodí? Světoznámý kulturista a cvičební guru tvrdí, že alkohol ničí cíle a znemožňuje mít vysněné tělo! A jestli chcete aspoň nějaké limity, ani ty nejsou! Už pouhá sklenička je zlo!

Považujete se za kulťáka, nebo prostě jen přemýšlíte, že od zítra vlítnete do posilky a uděláte ze sebe člověka? Pak s chlastem musíte přestat, jinak se do vysněného cíle prostě nedostanete. Nebo jako jo, ale o dost pomaleji.

Tohle se snad vědělo už dávno, ale už vám někdo řekl, že i pár kapek alka stačí k tomu, aby vaše tělo zvlčelo? Tak to aspoň tvrdí kvalifikovaný sportovní terapeut, profesionální přírodní kulturista a zástupce šéfredaktora portálu bodybuilding.com Kris Gethin. Všichni, kdo ho znají, vědí, že tenhle borec není žádný chcípák!

Chlapík s motivací

Momentálně ukončil svoje turné po Velké Británii, ale jestli jste ho tam nezastihli, nevadí. Kris předává svoje zkušenosti a vědomosti dál i prostřednictvím internetu. Jen si pusťte nějaký z jeho workoutů na YouTube! Sám Kris má za sebou pupkaté období a zrovna tohle je dost inspirativní video, jak ze sebe za 12 týdnů udělat horu svalů.

Když někdo ví, co mluví

Samozvaný guru, co si píše blog a chodí bejčit třikrát do týdne? Ani náhodou. Za Krise mluví životní styl, hodiny ve fitku a hlavně výsledky. Právě on tvrdí, že mezi nejdůležitější aspekty v kulturistice patří ujištění, že budete konzumovat jídlo, které pomůže svalovému růstu a pomůže snížit tělesný tuk. Ale chlast není jídlo.

Není to žádné palivo pro tréninky a jen ukládá tukové zásoby, a to zejména okolo pasu. Studie jednoznačně ukázaly, že alkohol zvyšuje hladinu kortizolu a podporuje ukládání tuku, takže pokud chcete vyrýsované břišáky, zapomeňte na něj,“ varuje kulturista.

Jako auto, které narazí do zdi

Všechny druhy alkoholu jsou totiž kaloricky vydatné (třeba pivo 650 ml má 208 kalorií, víno 120 ml 89 kalorií). Chris varuje hlavně před tím, že většinou to nikdy nezůstane jenom u jednoho drinku, čím riziko, že se to zvrtne, stoupá. Přece, když už je lahev rozdělaná, jednou se to nepo… Špatná zpráva? I to „jednou“ bude mít následky.

Tělo vidí alkohol jako toxickou substanci, které se chce zbavit. To znamená, že organismus vynakládá úsilí na jeho odstranění a už mu nezbývá kapacita na spalování tuků. Ve skutečnosti je to tak, že již po skleničce a půl tělo pracuje jen asi na 75 procent své kapacity. Metabolismus se zpomaluje. A kdyby jenom to.

Kdy gaunera nesundáš?

V pátek veselo, v sobotu krušno. Důsledek popíjení se odráží i na síle těla. To je druhý den slabší. Zvlášť když už se jedná o kocovinu (nevolnost způsobenou acetaldehydem, zvracení, bolesti hlavy či únava) z nedostatku glukózy či hypoglykémie. Tak stojí to za to?

Chris z mnoha důvodů dává chlastu STOP. A proto taky vypadá tak, jak vypadá. Ale nutno říct, že nejen on se s figurou vytáhnul. Tyhle slavné celebrity vytřely svým fanoušků zrak.

Jestli chcete být jako ony, zapomeňte na alkoholické pivo (pito povoleno) a večerní vínové dýchánky a soustřeďte se na to podstatné – zítřejší dřinu ve fitku. A pozor na nachlazení!

Alkohol do sebe můžete taky dostat nevědomě! V některých legálně předepsaných lécích na chřipku a nachlazení, kterých zvlášť na podzim přibývá, se alkohol vyskytuje běžně. Zvlášť pozor na léky proti kašli. Čtete příbalové letáky toho, na co doktor pěje chválu!

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak bejt silnej bez posilování…takhle to jde taky

Když se sen o svalech promění v noční můru