Piráti nezapadli v nevědomí! Vrátí Blooma a budou… o čem?

I přes zjevný neúspěch čtvrtého dílu do té doby úspěšné série Pirátů z Karibiku, připlouvá Disney na vratkých vlnách s pátým pokračováním, ve kterém kotví v osvědčených vodách tváře Orlanda Blooma.

Nomen omen – jméno předzvěstí

Tvůrčí studia dalšího dobrodružství Jacka Sparrowa,  Walt Disney a Jerry Bruckheimer films, paradoxně přiřadili filmu název Dead Men Tell No Tales. Paradoxně proto, že v tomto díle se do našich srdcí vrátí kapitán bez srdce, Will Turner, který má nyní na povel Bludného Holanďana. S nesmrtelnou posádkou drží v rukou mocnou zbraň, ale také i s tím v ruce jdoucí úkol a prokletí, které nyní bude muset jít stranou. Pirátský svět totiž čelí hrozbě, po které již ne paradoxně dostalo pokračování své jméno.

„Smrt všem pirátům“ odvrátí trojzubec

Ďábelského trojúhelníku unikl i se svojí lodí a až za hrob věrnou posádkou duchů Kapitán Salazar (Javier Bardem). A hádejte, s kým má problém? Samozřejmě, že s Jackem Sparrowem, který měl údajně co do činění se smrtí Salazarova bratra. Nehynoucí vendeta ale nemá za cíl vzít život pouze věčně opilému kapitánu vtipálkovi bez lodě, ale všem pirátům na celém širém moři. Hlavy dohromady proto musejí dát takové pirátské špičky jako je Sparrow, Barbossa i Turner se svým Holanďanem. Spasit je může jedině Poseidónův trojzubec, který propůjčuje jeho majiteli moc nad všemi moři.

Jack, Will a náhradní Elizabeth

Známé tváře a především ta Orlanda Blooma by mohla známé sérii vrátit její původní kouzlo. Právě na to a na úspěch jednoduchosti prvního dílu se bude režisérská dvojice Joachim Rønning a Espen Sandberg snažit navázat. Takové natáčení v duchu úvodního dílu původní trilogie doplní i nevypustitelné postavy jako Gibbs, Marty a Scrum z Jackovi staré posádky. Zelenáčem na cestě protřelých pirátů bude žena, a tak, jak je známo, přináší na palubě lodi vždy smůlu. Takže onou smolařkou dne se stává Carina Smyth (Kaya Scodelario), o které se mimo tohle nic moc zatím neví. Zřejmě je náhražkou za zbylého člena osvědčené trojky z prvních dílů… Elizabeth Swanovou-Turnerovou. Keira Knightley totiž účast na pokračování odřekla z toho důvodu, že jí prý piráti vzali již celých pět let života a to opravdu stačí.

Kaya Scodelario

Kaya Scodelario – náhrada za Keiru Knightley

Premiéra je předběžně stanovena na 6. července 2017. Produkce filmu začala už v únoru tohoto roku a skončila v červenci. S rozpočtem 250 miliónů dolarů obsadil Dead Men Tell No Tales v pirátské sérii třetí příčku a možná tak skutečně nakročil na tu cestu, ve které velký balík peněz neznamená ještě úspěšný film.

Myslíte, že pátí piráti sérii oživí, nebo bude název pokračování i osudový?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

27 inspirativních přeměn postav

Žralok v obýváku? V Americe normál!