Muži s vousy jsou sebevědomější, tvrdí nová studie!

Vousy jsou pro muže klíčovým prvkem, kterým zdůrazňují svůj osobní styl. Nová studie značky Braun přinesla i další zajímavé poznatky. Třeba fakt, že muži jsou přesvědčeni, že vousy je dělají mužnější, silnější a zdravější. Vybrali jsme zajímavá data a sepsali pár rad na téma: správná péče o tvář a porost na obličeji.

Nejvíce sexy je desetidenní strniště

41 procent mužů potvrdilo, že se strništěm či krátkými vousy se cítí sebevědoměji a porost na tváři jim také pomáhá například lépe zvládnout rande nebo pracovní schůzku.* Pětina mužů uvedla, že se holí pouze jednou týdně. Zbytek dní si tedy udržují nějakou formu strniště či kratších vousů. A porostu na tváři si všímají i ženy. Podle další studie časopisu Evolution and Human Behaviour z roku 2013 jsou pro ženy nejvíce přitažliví muži s desetidenním strništěm. Odborníci nechali ženám posoudit holobrádky, muže se strništěm i vousáče.  A výsledek? Strniště je podle žen nejvíce sexy, zatímco holá tvář nejméně.

Péče o vousy je základ

Úprava vousů je základ. Jak by měla vypadat?

1.) Pravidelně je zastřihujte, a to nejlépe několikrát za týden

2) Vybavte se speciálními hřebínky a kartáči na vousy.

3) Každý muž, co chce udržovat vousy, by měl mít doma nůžky a holicí strojek.

4. Zkracování vousů v létě není nutností, pokud se o vousy dobře staráte.

5. Důležitá je čistota vousů. Pořiďte si pro tyto účely speciální šampon na vousy, běžný sprchový gel je vysušuje.

6. Když se pokožka vysuší, použijte hydratační krém. Zamezíte tak svědění, které především v letních měsících může nabýt na intenzitě.

7. Jak docílit lesku? Jednoduše: použijte olejíčky. Výsledek vás překvapí. Uvidíte.

Dopřejte vaší pokožce to nejlepší

Značka Braun představila nový strojek Braun Series 3 Clean & Close. Unikátní přístroj ručí za ten nejlepší komfort pro vaší pokožku. Dva sensory SensoFoilsTM konstantně zachycují vousy skrze ergonomicky tvarované fóliové otvory. Ty se postarají o hladké oholení a minimalizaci podráždění kůže.

Zdroj: Braun

Díky technologii OptiFoilTM, která disponuje sofistikovaným vzorem menších a větších otvorů ve fólii, je navíc pokožka chráněna od rychle se pohybujících čepelí. K tomu se tři na sobě nezávisle pohybující stříhací prvky, které tvoří hlavu 3‐flex, dokonale přizpůsobí každému obrysu vašeho obličeje pro nejlepší oholení.

*Studie byla provedena značkou Braun v roce 2015 a zúčastnilo se jí 1 000 mužů.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Obličej je vaše vizitka! Klíčem k úspěchu je správná péče

Muž s extravagantními vousy. Utahují si z něj i designéři!