Afrodiziaka, která byste si dnes už určitě nevzali. Nebo jo?

Před sexem to do sebe lupnete a vydržíte celou noc. Tak to by byla paráda – ovšem kdyby to fungovalo… Máte pochyby? Tak si představte, že jíte sperma z vorvaně nebo tygří maso, které zapíjíte zkapalněnou žábou. Anebo víte co? Radši si nechte zajít chuť! Proč?

Sex. Potřebujeme ho. Pro své uplatnění i přežití. A někdy jsme jím tak posedlí, že nevíme, co roupama a hledáme více či méně divné alternativy, jak se v posteli předvést. Což o to, dneska člověk vytáhne i tu kreditku, aby byl za kinga, ale co měli říkat naši předci? Čím ti si dřív „vypomáhali“? Těchto osm afrodisiak byste asi zkoušet nechtěli – a hlavně neměli!

1. Rohy nosorožců jako afrodisiakum

Nosorožčí rohy některé národy ještě dneska považují za zaručené afrodiziakum, i když žádná vědecká studie neprokázala jejich účinek. Říká se, že lidé na ně spoléhají proto, že jim roh připomíná penis, nebo že chtějí napodobit dlouhotrvající akt samce se samicí, při kterém dochází k mnoha ejakulacím. Buď jak buď, nefunguje to, ale na černém trhu se po nosorožcích „zbytcích“ kde kdo může utlouct, a to i přesto, že jeden roh je momentálně dražší než kokain. Prodává se zhruba za 1 375 000 korun za kilo.

2. Vorvaní sperma

Mastné cosi, čemu se říká vorvaní sperma, i když to sperma není, protože tuto látku produkuje dutina na přední části hlavy vorvaně, je taky opředená asi tunou nesmyslů, u jejichž zrodu nejspíš stojí arabská lidová medicína. Nikdy se neprokázalo, že by látka pozitivně působila na mužskou potenci, ale tonoucí se stébla chytá, takže jestli máte zájem, nechte si chutnat.

3. Mořští koníci

Čína, Korea, Japonsko. Tam se po dlouhá léta věří, že drť z koníků působí jako afrodisiakum, a dokonce se používá i proti plešatění nebo astmatu. Samozřejmě ilegálně. Někteří jsou do tohoto mýtu tak zažraní, že ještě stále přiživují informace svých předků o neskutečných účincích na sex, touhu a výkonnost. A že jich není málo. V roce 2012 peruánská policie zadržela náklad s 16 280 mořskými koníky, kteří putovali na prodej k dychtivým zákazníkům. Chcete to zkusit? Tak si připravte tak 120 tisíc za jedno kilo prášku.

4. Sperma krokodýlů

Již staří Egypťané se domnívali, že sperma krokodýlů, sušený krokodýlí penis nebo i ještěrčí ocásky dokážou povzbudit i toho nejlínějšího hřebce. Kdyby tenkrát znali, co je to výraz placebo, nemuseli by to žrát. Ale tak třeba je to dobrý. Anebo taky ne.

5. Tygří maso

V roce 2013 jistý čínský boháč dostal 13 let za to, že jedl tygry a pil jejich krev. (Ještě že neslyšel o té býčí, která se taky drží v kurzu.) V Číně to totiž mají nastavené tak, že doufají v sílu tygřího masa, které údajně způsobuje něco jako sexuální revoluci. No, už to někdo někdy potvrdil? Seriózní zprávy o tom nejsou…

6. Mravenci

Co pojí Kolumbii, klacky špičkou dolů, zklamání a touhu po dlouhotrvající pevné erekci? Mravenci. A za všechno můžou proteiny, u kterých se předpokládá, že zvyšují vzrušení. Křup, křup mezi zubama… Jako vážně? Fakt. I nevážně.

7. Zkapalněná žába

Starověké andské kultury uctívaly afrodisiakum v podobě zkapalněné žáby jistého specifického druhu. Tato medicína měla léčit tuberkulózu, astma nebo zánět průdušek. Jako vedlejší efekt se věřilo na potenci. Lahev vína je dostupnější. Co dodat?

8. Velbloudí mléko a maso

Až vyrazíte na dovču do Tunisu, zeptejte se místních na velbloudy. Řeknou vám, že díky jejich mléku a masu chlap vydrží celou noc. No kéž by. Ale věř, víra tvá tě přece jen uzdraví. Ostatně, v roce 2013 byla v Dubaji postavena první továrna na velbloudí mléko, která má za cíl expandovat do celého světa. No hele, věc se má asi takhle…

Nic proti myšlení našich předků, ale zaručené povzbuzovače prostě nebyly, nejsou a ani nebudou. Je jen jedna možnost. Sexuolog Zlatko Pastor říká, že nejlepší a také jediné afrodisiakum, které existuje, je láska a zamilovanost. Akorát je blbý, že zrovna tohle se na černém trhu koupit nedá.

A co zabírá na vaši potenci?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Afrodisiaka v kuchyni. Na každou funguje něco jiného

7 nesmyslů o sexu, nad kterými se pobavíte. Taky věříte na zubatou vaginu?