7 pravidel, jak zvládnout natáčení v extrémních podmínkách

Take dychtíte po super záběrech, ale v extrémních podmíkách jste se nikdy nepohybovali? Nevadí. Je jasné, že ne vždy se odehrává všechna práce kameramana v teplém a suchém prostředí studia. Občas, někdy i častěji, je zkrátka třeba vyjít ven a poprat se z ryzí přírodou. Jak to zvládnout, aby z toho nebyl vopruz?

  1. Počasí je prevít a štěstí přeje připraveným. Určitě si předem zjisti, jaké bude počasí. Nic nedokáže pokazit den více než to, když ti prší na sluneční brýle!:) No ne?
  2. Pokud víš, kde se bude natáčení odehrávat, zmapuj si důkladně terén. Vyber si dopředu místa vhodná k natáčení, ideálně v dosahu nějakého občerstvení nebo záchodů – když zrovna nebudeš točit na vrcholku nějaké hory apod.
  3. Snaž se netočit sám a přizvi si k sobě kámoše. Když se cokoli nepovede, tak máš záložníka. Může také přivolat pomoc v nouzi.
  4. Ujisti se, že máš všechno připravené – nabité baterie, paměťové karty s dostatkem místa, vhodné oblečení, telefon a taky pití a svačinu.
  5. Selfie tyč je něco, co při natáčení telefonem nebo outdorovou kamerou určitě využiješ. Zvlášť, když budeš točit sám sebe. Stejně tak se hodá stativ.
  6. Pokud natáčíš telefonem, pořiď si voděodolný a nebezpečí vzdorný obal. Na trhu jich je celá řada.
  7. Uvař si silnou kávu a připrav svoje nervy na hodiny strávené stříháním a kompletováním videa…

Tip redakce:

Dobrým pomocníkem ti může být i outdoorová kamera 3CAM 5200W, se širokoúhlým High-end objektivem s 170° pozorovacím úhlem. Pořídit s ní můžete dokonalé záběry ve vzduchu, ve vodě i na souši. Tato Full HD akční kamera s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů zvládne na jedno nabití až 70minutový záznam o rychlosti 30 snímků za sekundu, pořízený ve formátu MOV (H.264), i klasické fotografie v JPEG formátu. Kamera má k dispozici i další režimy, které můžete využít mimo sportovní aktivity jako je například autokamera nebo zabezpečení domácnosti.

Co ještě umí?

  • Možnost volby detekce pohybu, kdy kamera spustí záznam v reakci na zaznamenanou aktivitu. Tento režim je k dispozici samozřejmě i při sportu.
  • Díky integrovanému bezdrátovému rozhraní Wi-Fi můžete kameru ovládat i na dálku přes aplikace ve vašem mobilním zařízení se systémy Android nebo iOS.
  • Kamera se dodává s bohatým příslušenstvím, z nějž zaujme na první pohled vodotěsný kryt, který dokáže kameru ochránit až do hloubky 60 metrů.
  • K příslušenství patří i dvojice dodávaných úchytů na přilbu nebo trojice vyměnitelných základen držáku na ramena. Nechybí samozřejmě ani stahovací pásky na ruku či úchyt na kolo.

I když je kamera Sencor 3CAM 5200W extrémně odolná, její hmotnost je pouze 65 g a rozměry 59 x 41 x 29 mm. Seženete ji už za cenu 2.499 Kč. Tak co jí říkáte?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Drony změní náš život i válčení, nebude to dlouho trvat

Nejdivnější využití dronů – tohle by vás nenapadlo!