Světový den UFO. Kdo a proč ho vlastně slaví?

Jestli máte rádi Muže v černém, jistě se klepete na 2. července. V tenhle den totiž mají svátek všichni ti, kdo se honí za senzacemi a nahání zelené mužíčky. Proč ale Světový den UFO připadá právě na 2. 7.? Váže se k němu docela zajímavý příběh. Znáte ho?

V roce 1947 (tedy tři roky potom, co konstruktéři Třetí říše v únoru 1944 podrobili testu svůj první stroj sestavený na principu UFO) jistý farmář William Mac Brazel z ranče Foster poblíž Roswellu v Novém Mexiku viděl velké plochy zářivých trosek skládajících se z gumových pásků, staniolu a poněkud tvrdého papíru či pásky s holemi. (Autentickou výpověď šokovaného muže a jeho syna přinesly místní noviny Roswell Daily Record.) Ozvala se rána.

Když si jen tak pracujete…

Farmář měl jiné starosti, tak jí moc pozornosti nevěnoval, ovšem o dva dny později, tedy 4. července (některé prameny uvádí, že to bylo druhý den), mu to nedalo, a s manželkou, synem a dcerou vyrazil na místo, odkud uslyšel ten kravál. Posbíral si nějaký materiál a zmizel domů.

Z médií se následně dozvěděl o pádu jakéhosi létajícího disku, takže logicky přemýšlel, jestli to, co našel, může být neidentifikovatelný předmět z vesmíru. A tak se strhla obrovská mediální kauza nazvaná Roswellský incident.

Další spiknutí?

Zmíněný plátek Roswell Daily Record 8. července uveřejnil informaci o pádu létajícího talíře, čím se spustila lavina konspiračních teorií ze strany ufologů. Podle nich musela kosmická loď nouzově přistát a její posádku prý zatknula armáda pro svoje hokusy pokusy.

V reakci na to americká armáda ve svém prohlášení uvedla, že o UFU nemůže být řeč. Prý se jednalo o nehodu a přísně tajný projekt (Operation mogul) meteorologických výškových balónů. Pche! Podle některých se armáda tímto vyjádřením pokusila zakrýt skutečný účel havarovaného zařízení, což doopravdy všichni nezbaštili.

Víra je silnější než cokoli

V roce 1997 z průzkumu CNN/ Time vyplynulo, že většina dotazovaných věří, že zelení mužíčci u Roswellu opravdu navštívili Zemi, ale že všechny relevantní informace byly a jsou drženy v tajnosti americkou vládou.

Někteří svědkové přísahali, že UFO viděli, a dokonce existují i výsledky rozborů nalezených kousků „kosmické lodi“, které naznačují, že se jedná o „materiály, jež nemohly být vyrobeny na této planetě“. Ať už to bylo, co to bylo, je to jako ta věc s Elvisem. Zemřel? Žil ještě dlouho potom, co předstíral vlastní smrt? Léta se o tom mluví a každý má svůj názor – jako ve věci UFO. Kdo chce, věří…

Hvězdy a něco jiného nad hlavou

Například v roce 2012 při zahajovacím ceremoniálu 30. letních olympijských her v Londýně se na obloze objevilo něco prapodivného. Pokud chcete vědět víc, mrkněte na tuhle video zprávu.

Ale ani naší republice se záhadné jevy nevyhýbají. V Česku od roku 1992 působí několik ufologických spolků, které sbírají informace o pohybu anomálních jevů. Jeden takový se jmenuje Projekt Záře: Evidence a výzkum UFO a dalších nevysvětlitelných jevů. Ten například na svých stránkách uvádí, že čas od času dojde k prudkému navýšení počtu pozorování.

Ahoj, já jsem E. T.

První taková UFO vlna přišla v roce 1992, druhá o rok později. 21. srpna 1993. To se třeba jistý pan Š. procházel mezi obcemi Telecí a Borová na Svitavsku, když v tom uviděl těsně nad silnicí objekt mírně se pohupující nad vozovkou. Jeho pes se mohl uštěkat.

Podle výpovědi tohoto pejskaře se dotyčný mohl jen dívat. Nebyl totiž schopen žádného pohybu ani zvuku. Předmět se po pár minutách přemístil a pokračoval ve své cestě. Druhý den podle svědků došlo doslova k invazi UFO. Ta byla hlášena hned na několika místech v Čechách a na Moravě. Neznámé předměty na obloze oranžově svítily. Víceúhelníky, trojúhelníky, k vidění té noci bylo snad všechno – i v sousedním Německu, kde manželský pár sledoval zajímavou světelnou formaci u hory Heidel.

„Velká světla byla asi třikrát jasnější než nejjasnější hvězdy na obloze. Světla se pohybovala pravidelně, zřejmě umístěna na jednom objektu. Objekt letěl velmi pomalu, bezhlučně a velmi nízko nad zemí,“ vypověděla žena, která od té chvíle musí zákonitě tvrdit to, že ve vesmíru nejsme sami. Tak to 2. července oslavte. Nic jiného asi doporučit nelze. K tomu si můžete zahrát kultovní song…

A jak to máte vy? Věříte na UFO?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejdivnější týpci, které nechcete raději vůbec znát? Ufologové, ghost hunteři, mystici a další idioti

Ufo existuje. Důkaz šokuje svět!