Lidi, neblbněte kvůli selfie! Tihle kvůli fotce zemřeli

Pro fotku cokoliv! Tímhle heslem se zřejmě řídili lidé, kteří si chtěli pořídit zajímavé selfie. Bohužel na tak nebezpečném místě nebo v tak nevhodné chvíli, že šlo o to poslední, co v životě udělali.

Rumunskou teenagerku spálily dráty elektrického vedení

Osmnáctiletá Anna Ursu byla pořizováním selfíček doslova posedlá. Dělala si je vždy a všude. Jenže, jak se říká, s jídlem roste chuť a ona začala vymýšlet stále bláznivější místa k jejich pořízení. Jedno takové se jí stalo i osudným. To když letos v květnu na nádraží ve městě Iasi vlezla na střechu vagónu a podklouzla. Jak se snažila vybrat rovnováhu tak mávající ruku zasáhlo elektrické pole nadzemního vedení a do jejího těla poslalo 27 tisíc voltů. Ani přes okamžitou pomoc a snahu kolemjdoucích se Annu nepodařilo zachránit. Na druhý den zemřela v nemocnici na následky popálenin více jak 60 procentech těla.

Nevěsta zemřela při autonehodě cestou na svou rozlučku

V červnu 2014 se tehdy šestadvacetiletá Colette Moreno chystala na svůj velký den. Čekala jí svatba. A tak se s kamarádkami vydala na dámskou jízdu – rozlučku se svobodou. Pro Colette to ovšem byla i rozlučka se životem. Dámy si v autě pořizovaly selfie a z nepozornosti se tak srazily s protijedoucím vozidlem. Místo radosti tak zbyl jen smutek jejího pětiletého synka a snoubence Jessieho.

Fotka na mostě se turistce stala osudnou

Vloni v létě se třiadvacetiletá polská studentka oboru ošetřovatelství konečně podívala na svou vysněnou dovolenou na jih Španělska. Nemohla vynechat ani slavný most Punte de Triana v Seville. Na něm si Sylwia Rajchel ovšem neudělala „obyčejné“ foto, ale rozhodla se balancovat na jeho žulovém zábradlí. Bohužel uklouzla a spadla velice nešťastně. Nikoliv do vody, ale na kamennou patku jednoho z mostních pilířů. Na místě nehody se její zastavené srdce ještě podařilo nahodit, ale později zemřela na traumatologii místní nemocnice.

Polský pár spadl z útesu při pózování pro selfie

Podle všeho to vypadá, že největší „výrobci selfie“ jsou Poláci. I další smutný příběh se totiž stal našim severním sousedům. V srpnu 2014 zemřela polská dvojice po pádu z útesu v portugalském Cabo da Roca. Důvodem bylo pořízení co nejlepší selfie společně se svými dětmi. Jenže šlápnutí přes okraj přineslo smrt matce i otci. Zdrcené děti ve věku 5 a 6 let, které tak byly přímými svědky smrti svých rodičů, skončily v péči polských diplomatů a psychologů.

Raper z Portorika se zabil na motorce

Motorkářům se všeobecně říká „dárci orgánů“. Někteří to svým stylem jízdy a chováním na mašině absolutně potvrzují. Přiřadil se k nim také Ramon Gonzalez z Portorika. Tenhle mladík byl známý jako interpret místního hudebního stylu reggaeton, který mísí prvky reggae, dancehallu, hip hopu, salsy a dalších rytmů typických pro Latinskou Ameriku. Pod uměleckým jménem Jadiel měl na svém kontě hity jako Fashion Girl (můžete vidět ve videu) nebo Sol y Arena. Při cestě na rodinnou návštěvu si však dost nesmyslně pořizoval selfíčko pří na jedoucí motorce, až skončil pod koly protijedoucího náklaďáku. Zemřel 10. května 2014.

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

25 nej selfie fotek

Zapomeňte na selfie, teď frčí shoefie!