Jak okamžitě sbalit ženskou, když nemáte super tělo?

Nevypadáte jako „Superman“ Henry Cavill nebo „Thor“ Chris Hemsworth, a přesto chcete sbalit nádhernou kočku? Máme pro vás dobrou zprávu. Nepotřebujete ani svaly, ani pěknou tvářičku. Jaký fígl z vás udělá lva salonů?

jak sbalit ženskou

Sexuologové, včetně známého Petra Weisse, tvrdí, že atraktivita mužů i žen vždy souvisí s tím, zda hledáme známost na jednu noc, nebo zda prahneme po trvalém partnerství. Z hlediska každé z těchto sexuálních strategií jsou totiž důležité jiné hodnoty partnera.

Pokud žena hledá pouze dobrodružství na jednu noc, hrají hlavní roli především takzvané testosteron-dependentní ukazatele. Jsou to takové vizuální a behaviorální charakteristiky, které signalizují dobré zásobení organismu mužskými pohlavními hormony, androgeny.

Symboly dobrého vkusu

Konkrétně se jedná především o trojúhelníkovitý tvar horní části těla – široká ramena, úzký pas, malý zadek. Mimochodem, ideální poměr pasu a boků je u mužů kolem 0,9. U těchto jedinců lze předpokládat, že budou i dobře sexuálně výkonní. Nějak jste se nestihli přehnat přes posilovnu, a teď stojíte ve frontě, kterou s vámi sdílí nádherná kost? I tak u ní máte šanci! Zaujměte ji tajnou zbraní, díky které zabodujete i bez trojúhelníku a hlavní role ve filmovém trháku. Potřebujete jen sebrat odvahu a předstírat úžasnou kreativitu. Jak to?

Ve světě konkurence, vymakaných těl a nagelovaných hošanů se hodí vědět, že právě kreativita mnohdy předčí i ty nejúčinnější flirtovací metody. Aspoň tak to vyplývá z pár měsíců staré studie, kterou uveřejnil časopis Royal Society Open Science. Autoři, kteří ji mají na svědomí, zkoumali, jak může kreativita ovlivnit přitažlivost člověka.

Trochu blázen, ale jinak je v pohodě!

Ukázali proto skupině dobrovolníků knihovnu fotografií mužů i žen a nechali je hodnotit každou tvář – hezky jednu po druhé. Pochopitelně, že některé z obličejů připadaly účastníkům studie zajímavější nebo víc sexy, jiné se zařadily do kategorie těch průměrných. Takový je život.

Když však vědci zahájili druhé kolo a ke stejným fotografiím přidali i malý komentář o osobnosti dotyčné osoby, respektive její kreativitě a cool vystupování, začaly se dít věci. Dobrovolníci ihned hodnotili atraktivitu na základě celkového dojmu. Výsledek?

Průměrně vypadající muži se najednou stali okouzlujícími a atraktivnějšími. Ve skutečnosti byl tento efekt natolik silný, že by se každý tuctový cápek mohl klidně postavit vedle Brada Pitta – a oba by měli stejné šance! Podle výzkumníků má toto zjištění něco společného s vývojovou biologií.

Logika neotřelých nápadů, které přitahují

„Kreativita na druhé pohlaví působí tak, že dotyčný odvážný jedinec může investovat čas a úsilí do určitého úkolu, nebo vyniká schopností vidět věci novým, neotřelým způsobem, které navíc mohou být užitečné pro přežití,“ nechává se slyšet psycholog a zároveň autor studie Christopher Watkins ze skotské univerzity Abertay. Než tedy naříkat ve frontě, pohotově zařiďte, aby se otevřela nová kasa. Kráska vedle vás vám poděkuje. Koneckonců, jí stačí pouhý vzhled, stejně by jí jakýkoli další tuning nezachránil.

Zajímavé totiž je, dle této studie u žen kreativita (nebo její předstírání) nezvyšuje šance na flirt. Průměrně vypadající ženy s dobrou představivostí a nápady jsou vnímány jako méně atraktivní, a co se týče sexappealu, nedosahují ani na průměr. Sečteno a podtrženo, při flirtu letos vsaďte na svoji osobnost, ne svaly.

Autor: Merlin

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Víme, kdy si děláte dobře! Pornostatistiky nelžou!

Sexuolog radí, podle čeho poznáte, kdy žena předstírá orgasmus. Které ženy to na vás hrají a proč vlastně?