Harrison Ford v pátém Jonesovi na střídačku? Spielberg se vyjádřil

Poslední dobou je Ford diskutovaným tématem spíše ve spojitosti s pokračováním Star Wars. Prásknutí biče a oprašování klobouku jistě ale připomene jeho roli v Indiana Jonesovi, ke které se nyní vyjádřil jak herec, tak režisér.

Chris Pratt jako nový Indy?

Harrison Ford, jak se musí přiznat, stárne a s tím jde ruku v ruce uvažování nad tím, kdo ho bude nahrazovat v jeho těžko nahraditelných rolích. V pokračujících Star Wars: Force Awakens nebylo, ani nebude co řešit, jelikož charakter stárne spolu s hercem, a nyní se tak diskutuje pouze herecké obsazení jeho mladší verze v Solově sólovce. Co se ale týče pátého pokračování Indiana Jonese, ještě před pár měsíci probíhaly na internetu žhavé diskuze na téma, že by snad multigeneračního archeologa mohl nahradit například Chris Pratt. Jak na to reaguje Steven Spielberg?

Chris Pratt

Chris Pratt

Nikdy nikdo jiný

Režisér oblíbené série má v tomto poměrně jasno, jak na přelomu listopadu a prosince oznámil filmovému magazínu Screen Daily. Nehodlá pokračovat ve šlépějích jiných filmových sérií, jakými byly například Spider-Man, Batman nebo Superman, kde se herci hlavních postav přehazovali jako horké brambory a kultovní hrdinové tak měnili tváře asi stejně často jako vlastní spodní prádlo. Steven Spielberg vidí jako Indiana Jonese jedině Harrisona Forda, a stejně tak ho uvidíme na plátnech v pátém pokračování i my, a nikdy poté neuvidíme pod tím známým kloboukem nikoho jiného.

Steven Spielberg

Steven Spielberg

2 miliardy a náměty to jistí

Dobyvatelé ztracené archy, Chrám zkázy, Poslední křížová výprava a Království křišťálové lebky zatím od svých premiér vydělaly celosvětově skoro dvě miliardy dolarů. Nicméně poslední díl s Shiou LeBeoufem leckdo hodnotil jako poměrné zklamání, proč tedy pokračovat? Podle Spielberga venku čeká ještě kupa dobrodružství, a dokud budou venku čekat dobrodružství, on má přesně toho správnýho chlapa s kloboukem, koženou bundou a bičem na koni, který ví, jak se s nimi popasovat.

Harrison Ford jako Indiana Jones

Harrison Ford jako Indiana Jones

Páté pokračování má režisér v plánu natočit ještě před hercovou osmdesátkou. Oba se přeci jenom pyšní už pěknou řádkou let. Spielbergovi bylo 18. prosince 69 a Ford slavil v létě 73, přičemž se také vyjádřil, že by dalšího Jonese hrál rád. Série má podle něj historii a potenciál, a pro publikum je to zábavný zážitek z dobrého filmu, který se Spielbergem u volantu nemůže mít nikdo nerad.

Spielberg a Ford při natáčení

Spielberg a Ford při natáčení

Co myslíte vy, má Ford na dalšího Indiana Jonese?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze Star Wars: Síla se probouzí – Fiasko se nekoná, ale…

Podívejte se na přeměny oblíbených herců ze Star Wars