
Plýtvání jídlem škodí nejen našim peněženkám. Objevte praktické způsoby, jak mu...
Při vzpomínce na pátek si možná říkáte, že vydržíte dost. Podívejte se s námi na pár cloumáků, které do sebe ale jen tak nenalejete…

Drink s názvem Aunt Roberta musí každému milovníkovi lihovin zachutnat. Neztrácí totiž čas zbytečným ředěním a obsahuje jen a pouze alkoholické přísady. Vodku, rum, brandy, gin, ostružinový likér a trošku absintu. Podle mnohých se jedná o nejsilnější pitivo, které se běžně dělá.
Prvním koktejlem, který se už prodával jako připravený, byl Sazerac. Stalo se tak roku 1933 a rozhodně se nejednalo o nějaké dámské pití. Žitná whisky Sazerac, která sama o sobě mohla mít až 80 % alkoholu, v kombinaci se speciálním absintem vytvářela nápoj, který jste do sebe rozhodně kopnout nemohli.
…jako třeba v tomhle případě. Bacardi, meruňková brandy, pár různých rumů a trocha džusu. To je Zombie. Vymyslel ji jeden losangeleský restauratér, údajně jako lék na kocovinu, který měl pomoci ještě přiopilým zákazníkům zvládnout obchodní schůzky. Díky množství alkoholu a cukru se to možná i povedlo, ale ty následky!
U smrtící tematiky ještě zůstaneme. Corpse Revival no. 2 se honosí tvrzením, že dokáže oživit mrtvé. Aby taky ne, kombinace ginu a absintu by dokázala probudit kohokoli. Ovšem podle autora tohohle lomcováku z Philadelphie se s ním musí opatrně – čtyři tyhle drinky totiž udělají úplný opak a člověka definitivně pohřbí.
Hurl Hurl znamení mrštění nebo vržení a k tomuhle pitíčku náramně sedí. Patří tam Amaretto, Malibu a spousta ovocných likérů. Díky tomu se dokonce i dá pít a nejeví se jako smrťák. O to víc s vámi pak zamává, když si vaše tělo uvědomí, že tam nealka opravdu moc není.
Na rozdíl od ostatních nápojů v našem výčtu, Blue Blazer není smrtící ani tak pro zákazníky, jako spíš pro barmany. Jedná se o jeden z nejnáročnějších drinků na výrobu, kdy barman přelévá hořící whisky mezi dvěma kovovými džbánky. Nebezpečí požáru je vysoké, a to vše jen pro docela obyčejnou skotskou nebo tequillu, verzí je více. Podívejte se sami:
Nicolashka je ďábelským nápojem z Ruska. Tam si s kdovíjakou prezentací hlavu nelámou, takže se jedná v podstatě jen o panáka vodky. Ale ne ledajakého! Do úst si dáte citron, cukr a kafe. Ano, jen prášek. Kopnete do sebe vodečku a celou nechutnou směs rozkoušete. Kafe a vitamín C rozpumpují tělo a alkohol tak nastoupí mnohem rychleji. Holt na východě se nesmí ztrácet čas!
Vaportini je pořádně ujetá novinka od jedné americké Američanky, která si v Chicagu otevřela speciální bar k tomuhle účelu. Konzumace drinků totiž nespočívá v jejich pití, nýbrž inhalování alkoholových výparů skrze skleněnou aparaturu. Z lékařského hlediska poměrně riskantní – obchází se tak totiž přirozené mechanismy těla, jak nakládat s alkoholem, a snadněji dojde k otravě. Ale přesto si na tom spousta lidí pochutnává!
Které nejpodivnější drinky jste pili vy? Napište nám pod článek.
Autor: Rimsy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Super koktejly, které vás postaví do latě!
Chcete ochutnat něco víc? Zkuste sirupy podle vyhlášeného šéfkuchaře