Krotitelky v Krotitelé duchů 3 – co zatím víme?

Na přelomu letošních prázdnin čeká duchaře a strašpytle také přelom v jejich oblíbené série Krotitelů duchů. Dočkají se starých hvězd, režisér filmu se ale rozhodl, že víc než o navazující díl půjde o nový začátek. Co bude restart provázet, mimo očividnou změnu pohlaví celé hlavní skvadry?

Když už se Sony Pictures konečně rozhodlo pokračovat v duchu Krotitelů duchů i třetím dílem, doopravdy zvažovali předat vše zpět do rukou původnímu režisérovi Ivanu Reitmanovi a scénáristům i hercům Danu Aykroydovi a Haroldu Ramisovi. Z toho sešlo, když oko padlo na Paula Feiga a jeho inovativní přístup sklízející úspěch při natáčení komedií především s ženským hlavním obsazením. A tak se hlavní čtveřice krotitelů mužů proměnila ve čtveřici krotitelek žen, ale nebojte, ektoplazmové kanóny jim zůstaly a dočkáme se i veteránů.

Krotitelé duchů 3: Tak se předveďte frajerky

Nejprve ale k ústřední čtveřici. Feig jako náhradu za Murraye a Aykroyda obsadil do úvodní dvojice Kristen Wiig a Mellisu McCarthy, které hrají bývalé kolegyně Erin a Abby vydávající knihu o nadpřirozenu. Celý jejich kolegiální okruh se jim v té chvíli vysmívá, ale v momentě, kdy New Yorkem začnou poletovat přízraky nejhorších zločinců historie velkoměsta, úsměvy zamrznou v lících a přichází řada na posily. K Erin zabývající se fyzikou částic a výzkumnici nadpřirozena Abby tedy přibydou lovkyně duchů Patty (Leslie Jones) a jaderný inženýr Jillian (Kate McKinnon). Všechno vesměs drsňačky z oboru, a co je důležitější, Paul Feig vybral jako hlavní dvojici Kristen a Mellisu právě proto, že s nimi má zkušenosti a úspěch ve formě tučných výdělků již z předchozích společných filmů, jakými byly například Drsňačky nebo Ženy sobě. Můžeme tedy očekávat něco v podobném duchu, i když ne tak docela…

Zleva: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon a Leslie Jones

Zleva: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon a Leslie Jones

Krotitelky nebudou jen tak pro smích

Mimo komediální nádech nových Krotitelů duchů přislíbil Feig také to, že váhy na druhé straně vybalancuje odpovídající dávkou strašidelnosti. Jeho prohlášení určitě podporují plakáty snímku nebo zveřejněné fotky – hlavní hrdinky na nich určitě nejsou nějakými křehkými zástupkyněmi něžného pohlaví, ale ženami, které s drsným výrazem ve tváři nebudou váhat bránit New York proti kterýmkoliv příšernostem, které se na něj chystají. Digitalizované paprsky jak jinak než spolehlivých kanónů (vzdělání na jejich konstrukci rozhodně mají) doplní určitě nějaká ta past, a to i ze strany zla. O roli padoucha by se mohl postarat Chris Hemsworth, což ještě není tak úplně potvrzeno, ale jako syn komického Louise Tullyho z originálu přímo láká k nějakému opětovnému posednutí. Jistá návaznost tu proto asi bude, což potvrzuje i obsazení Billa Murraye, Dan Aykroyda, Ernieho Hudsona a Sigourney Weaver.

Danna Barret (Sigourney Weaver) a Louis Tully (Rick Moranis)

Danna Barret (Sigourney Weaver) a Louis Tully (Rick Moranis)

Harold Ramis zatím zůstal pouze u psaní scénáře Krotitelů, a jako krotitel sám není potvrzený. Originální čtveřice tedy zůstává neúplná a role jejích obsazených členů zůstávají nejasné stejně jako u Weaver. Pečlivě chráněný zůstává i děj, ze kterého známe jenom útržek, a tak nezbývá, než čekat na trailer.

Zleva: Harold Ramis, Ernie Hudson, Bill Murray a Dan Aykroyd

Budou podle vás staří pardálové hrát své staré postavy?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Na jaké akčňáky se můžete těšit v roce 2016?

Reboot Pobřežní hlídky má první ženskou tvář