12 úžasných věcí nalezených v zemi, pro něž ještě nikdo nemá vysvětlení

Existují některé opravdu úžasné věci, které byly v průběhu let nalezeny na Zemi, od starobylých měst, která rozšířila nebo pozměnila povědomí lidí o historii, až po objekty, které zůstávají záhadou dodnes. Zde je 12 úžasných archeologických nálezů, které byly v posledních letech nalezeny. Podívejte se!

1. Moa byl prehistorický létající pták, který vyhynul asi před 3 500 lety. Při výzkumu se našel dráp patřícímu tomuto ptákovi ve velmi překvapivě dobrém, mumifikovaném, stavu v jeskyních hory Mount Owen na Novém Zélandu.

nalezene-veci-archeologie-1

 

 

2. Jeskyně Longyou

Tyto umělé jeskyně v Číně zůstávají záhadou. Předpokládá se, že jejich vznik se datuje roku 212 př. nl. (dynastie Čchin), ale nikde o nich není žádný záznam a nikdo neví, kdo je vytesal.

nalezene-veci-archeologie-2

 

 

3. La Puerta del Sol





Stejně jako Stonehenge je La Puerta del Sol kammenou stavbou, která dodnes zůstává záhadou. Oblast ve výšce téměř 4 000 metrů nad mořem v Bolívii by mohlo být místem, kde vznikly vůbec první lidé na Zemi. Otisky v kamenech jsou nejspíš astrologické a astronomického významu.

nalezene-veci-archeologie-3

 

 

4. Více než 1000 let staré místo v Newfoundlandu v Kanadě ukazuje, že Vikingové měli namířeno do Severní Ameriky dlouho předtím, než Kolumbus vůbec přemýšlel o cestě do Indie.

nalezene-veci-archeologie-4

POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >