Zůstaňte mužem! Udržujte si svaly i hladinu testosteronu

Denně posilujete, dodržujete správný jídelníček a hlídáte si, aby vaše tělo bylo mužně vyrýsované? S dovršením třiceti let ale počítejte s tím, že vám začne postupně ubývat testosteron, který má na růst svalů významný vliv. Jak tedy nepříjemným dopadům poklesu testosteronu zabránit? Poradíme vám, jak na to. 

Zkušení sportovci a návštěvníci posiloven vědí, že úspěšné nabírání svalové hmoty i redukce tuku v těle závisí z velké míry na kvalitním jídelníčku a konzumaci látek, které podporují růst svalstva. Kromě potravin bohatých na bílkoviny a proteiny je v tomto případě důležitá konzumace vitaminů a minerálů, jako jsou hořčík, zinek nebo vitamin B, které podporují růst svalstva a normální funkci metabolismu.

Pokud jste však překročili hranici třiceti let, měli byste se začít zajímat také o svou hladinu testosteronu. Ten totiž hraje důležitou roli nejen v pubertě, když napomáhá rozvoji mužských genitálií, zhrubnutí hlasu nebo zvětšení srdce a jater, ale zásadně ovlivňuje také růst svalů. Testosteron zkrátka vytváří muže.

Po třicítce hladina testosterou klesá

Ve třiceti však začíná hladina testosteronu u mužů klesat – každým rokem o jedno procento. Vlivem nedostatku testosteronu se může stát trénink v posilovně velmi neefektivním. Jen obtížně dosáhnete větších svalů, během tréninku se můžete cítit rychle vyčerpaní a vaše celková fyzická výkonnost se může začít rychle snižovat. Rovněž poklesne vaše sexuální touha a můžete být více náladoví.

ProMan

Jak tomu předejít?

Těmto nepříjemným důsledkům lze naštěstí předejít udržováním přirozené hladiny testosteronu. Jejímu poklesu pomáhá zamezovat výživový doplněk ProMan Plus od norské firmy NaturaMed Pharmaceuticals. Jeho jedinečné složení z bylinek, minerálů a vitaminů podporuje přirozené funkce mužského těla. Obsahuje také semeno pískavice řecké seno, které v kombinaci s fyzickým tréninkem napomáhá k udržení vaší fyzické výkonnosti a stavbě svalů. Více informací získáte na bezplatné lince 800 10 40 40 nebo na www.promanplus.cz.

Komerční prezentace